Price:
$
Author:
Spornic

Cui ii plac cartofii copti? Dar baconul? Dar cascavalul si smantana? Sau fulgii de ceapa calita? Suntem multi, cei ce iubesc sincer mancarea. Si, asa cum stiti, dragostea merge mana-n mana cu respectul pentru ceea ce iubesti. La gatit, respectul sta in calitatea ingredientelor folosite. De aceea, va adresam o rugaminte: iubiti mancarea si oferiti-i ingrediente bune. Chiar daca-i vorba “doar” de o supa.  Chiar daca-i vorba “doar” de un ulei cu care calesti ceapa. Sa stiti, ca si dragostea la prima gustare apare unde te astepti mai putin. Crema de cartofi copti:

Ingrediente: 4 cartofi mari (aprox 1 kg), 2 cepe, 50 g faina, 200 ml lapte, 50 g cascaval, 50 ml ulei de floarea-soarelui Spornic Premium, 5-6 felii de bacon, 100 g smantana, 2 fire de ceapa pentru decor, sare, piper.

Incalziti cuptorul la 200°C. Spalati bine cartofii, stergeti-i cu un servet de bucatarie si folositi o furculita ca sa-i impungeti ici-colo. Mutati-i intr-o tava si dati la copt pentru aproximativ 1 ora sau pana intra usor furculita-n ei. Pana atunci, aveti timp berechet sa curatati cepele, sa le maruntiti si sa le caliti in ulei pana la cristalizare. In cratita unde planuiti sa puneti supa, adaugati faina si lapte putin cate putin, amestecand vanjos ca sa nu aveti “noroc” de cocoloase. Completati cu restul de lapte si dati la fiert cateva minute, avand grija sa nu se prinda sosul de cratita.

Cartofii ii scoateti si ii curatati de coaja, apoi maruntiti miezul cu un pasator pana capata consistenta piureului. Puneti cartofii peste sosul de lapte, adaugati ceapa calita, jumatate de cascaval, sare si piper dupa gust. Amestecati pana se incorporeaza toate, apoi pasati compozitia inca o data cu un blender. Cand se raceste putin, turnati smantana si amestecati.

Supa de cartofi copti e pretentioasa la servire. Pe romaneste, isi cere dreptul de a avea bacon prajit, cascaval proaspat ras si fulgi de ceapa verde. Daca asa vrea ea, asa vrem si noi. Daca ei ii place, ne place si noua. Si, cine stie, poate va indragostiti si voi 🙂

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *