-
Friganele cu banane caramelizate
$
Ce știm noi (noi, românii, adică) despre frigănele se cam restrânge la dejunurile de pe vremuri, cu pâine prăjită-n ou lângă brânză sărată sau mâncare … Arata rețeta
-
Bors pescaresc. Ca-n delta.
$ 0.00
Înainte de a purcede la gătit vă poftim să aveți în vedere câteva chestiuni ajutătoare în înțelegerea acestui preparat, pe care le-am aflat de la … Arata rețeta
-
Branza feta prajita in susan si miere
$
Cine nu e în vacanță, se simte ca-n vacanță. Știm noi cum se face. O rețetă pregătită la mijloc de vară, ruptă parcă din meniul … Arata rețeta
-
Prajitura cu crema de branza si cirese
$
Ingrediente Blat: 3 oua, 50 g zahar, 120 g unt, o tableta (100 g) de ciocolata neagra, 150 g faina, un pliculet praf de copt, … Arata rețeta
-
Chili con carne
$
Cel mai autentic preparat TEX-MEX. Reteta texana cu denumire mexicana. O tocanita picanta de carne de vita si ardei iute. Americanii inca se cearta intre … Arata rețeta
-
Boeuf Stroganoff
$
Vita Stroganoff Ingrediente pentru 4 portii: 500 g muschi de vita, 200 g ciuperci proaspete, 150 g smantana min. 20% grasime, 100 ml ulei Spornic … Arata rețeta
-
Lasagna cu penne si iaurt grecesc
$
Daca ne-ar auzii italienii get-beget ca spunem “lasagna cu penne”, ar sari ca arsi. Rar dai peste un popor care sa-si ia mancarea atat de in … Arata rețeta
-
Cuibul cocosului de munte – salata ruseasca
$
Toata lumea vrea cartofi prajiti si apoi se multumeste cu o salata “saraca” in calorii. C-asa au zis unii, ca prajelile sunt bau-bau pentru sanatate si … Arata rețeta
-
Prajitura cu lime si iaurt grecesc
$
Va spunem din start ca avem numai cuvinte de lauda pentru aceasta prajitura de inspiratie mediteraneana. Este simpla, aromata, racoroasa, usoara, absolut sanatoasa si se … Arata rețeta
-
Negresa fara faina (Brownie)
$
Credem ca toata lumea stie de brownie, iar cei care cumva au omis aceasta capodopera culinara, ii indemnam numaidecat sa testeze reteta de mai jos. … Arata rețeta
-
Buturuga de ciocolata cu gem de caise
$
Ciocolata este intotdeauna in tendinte. La fel cum cele mai spectaculoase torturi pregatite de mama pentru mesele de Craciun vor fi mereu la moda. Buturuga … Arata rețeta
-
Strudel cu branza dulce si fructe rosii
$
Ingrediente: 1 pachet de foietaj (400 g), 700 g branza dulce de vaci, 2 linguri gris, 3 oua, 100 g zahar tos, coaja de portocala, … Arata rețeta
-
Supa crema de castane (de post)
$
De parca n-ar ascunde zeci de comori culinare si culturale, Maramuresul miroase-n fiecare toamna a castane coapte. De fapt, Baia Mare se da mare cu … Arata rețeta
-
Ciocolata de casa cu lapte praf
$
Ingrediente: 200 g zahar, 320 g lapte praf integral, 160 g unt, 125 ml apa, 50 g cacao amara, 1 pastaie de vanilie, 100 g … Arata rețeta
-
Branzoaicele lu’ Buna Nina
$
Ingrediente: ALUAT: 500 g faina, 250 ml lapte caldut, 25 g drojdie proaspata, 80 g zahar, 2 oua, 60 g unt, coaja rasa de lamaie, … Arata rețeta
-
Mancare de ardei copti cu smantana
$
Celor care fierb zacusca pe ultima suta de… borcane, celor care nu rezista unor ardei copti cum-se-cade si, mai ales, celor care inca mai cauta … Arata rețeta
-
Hencles, prajitura sasilor
$
Câteva vorbe despre sași și despre o placintă cu renume în Ardeal. Hencleșul se găsește îndeosebi în comunitățile săsești din vechile sate transilvănene. Prezență obligatorie … Arata rețeta
-
Papanasi prajiti
$
Inele de aur mari cat inima bucatarului, mustind de smantana si gem acrisor, fac deliciul celor mai pretentiosi gurmanzi. Unii le spun papanasi oltenesti, altii … Arata rețeta
-
Ficatei rasfatati cu sos de stafide si mere
$
Ingrediente: 600 g ficatei de pui, 2 mere, 100 g stafide aurii, 30 g unt, 100 g smantana, 200 ml vin alb, 1 lamaie, ghimbir … Arata rețeta
-
Ceapa umpluta ca la Caransebes
$
Pe scurt: se ia o reteta batraneasca cu origini banatene, se trece prin filtrul culinar spornicesc si se transmite cu drag celor pasionati de gatit … Arata rețeta
-
Quesadilla cu pui
$
In quesadilla poti pune aproape orice ingredient. Obligatorii sunt doar foile de tortilla (din porumb, asa cum cere reteta originala, sau din grau, pe care … Arata rețeta
-
Aripioare lipicioase
$
Se spune despre rețeta aceasta că e perfectă de servit la petreceri. Aripioare care se prepară rapid și fac senzație. Au lipici, cum s-ar zice. … Arata rețeta
-
Prajitura toamnei, cu aluat fraged, prune si nuci
$
Ingrediente: Aluat: 500 g faina, 200 g unt, 3 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 3 linguri apa Umplutura: … Arata rețeta
-
Placinta dobrogeana cu carne
$
Ingrediente: Aluat: 600 g faina, 100 ml ulei Spornic Premium, 2 oua, 200 g unt, 1 lingura otet, sare, piper, apa cat cuprinde aluatul (aproximativ … Arata rețeta
-
Langosi ca-n Ardeal
$
Ingrediente: 500 g faina, 200 ml lapte, 2 oua, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 1 varf de cutit sare, 300 ml ulei Spornic … Arata rețeta
-
Placinta cu zamatisa si stafide
$
Sau branza dulce, pe intelesul tuturor. Asa am descoperit-o noi, in bucataria unei bunici dintr-un catun ardelenesc. La orice sarbatoare din Ardeal, vei gasi pe … Arata rețeta
-
Chiftelute italienesti
$
Ingrediente: 500 g carne tocata amestec porc-vita, 1 ceapa, 6 catei de usturoi, 1 felie de paine, 1 ou, 100 ml ulei Spornic Premium, 2-300 … Arata rețeta
-
Salata de gogonele fripte
$
Proaspat adusa din Oltenia, reteta, nu salata. Din Oltenia satelor fierbinti, a soarelui dogoritor, a prazului si-a muraturilor prajite. Modul de preparare este cum nu … Arata rețeta
-
Budinca de legume
$
Ingrediente: 1 dovlecel, 2 morcovi, 2 rosii, 100 g conopida (sau broccoli), 4 oua, 100 ml smantana, 50 g bacon, 50 g cascaval, ½ legatura de … Arata rețeta
-
Porumb copt invelit in bacon
$
Ingrediente: 5 buc porumb tanar, 10-15 felii bacon (in functie de marimea porumbului), 3 lingurite unt topit, 2 lingurite amestec de ierburi uscate (oregano, busuioc, … Arata rețeta
-
Rulouri de vinete cu branza si nuci
$
Ingrediente: 2-3 vinete lunguiete, 200 g branza feta, 150 g miez de nuca, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei Spornic Premium, 40 ml iaurt, … Arata rețeta
-
Supa rece de visine
$
De sezon. Sezonul primavara-vara. Pentru zilele cu multe grade in termometre si pentru weekenduri lenese cu pofta de “ceva dulce”. Reteta originala, ungureasca de fel, … Arata rețeta
-
Inghetata sanatoasa de zmeura
$
Pentru ca stim cu totii cate “minuni” se-ascund in inghetata din magazine. Pentru ca se prepara simplu si foarte, foarte repede. Si pentru ca puteti … Arata rețeta
-
Flori de dovlecel umplute
$
Rar, foarte rar ti-e dat s-auzi asa nastrusnicie, la care sa casti ochii de mirare pana citesti reteta si-un pic dupa. Si apoi sa-ti vina … Arata rețeta
-
Crème de la crème
$
INGREDIENTE Blat: 200 g faina, 200 g zahar, 200 g unt, 4 oua, 3 linguri cu varf de cacao, 1 lingura praf de copt, 1 … Arata rețeta
-
Crema de cartofi copti
$
Cui ii plac cartofii copti? Dar baconul? Dar cascavalul si smantana? Sau fulgii de ceapa calita? Suntem multi, cei ce iubesc sincer mancarea. Si, asa … Arata rețeta
-
Piept de pui umplut cu branza si invelit in bacon
$
Ingrediente: 2 buc piept de pui dezosat, 8-10 felii bacon, 125 g branza feta sau branza de capra, 50 ml ulei Spornic Premium, 2 legaturi … Arata rețeta
-
Valuri de capsuni – spuma
$
Sau cum se pregateste cel mai rapid dulce de vara. Nu e desert de sarbatoare, dar era sarbatoare cand vedeam in bucataria mamei o cana … Arata rețeta
-
Penne usturoiate cu mozzarella si sos de rosii
$
Aceasta e una dintre mancarurile care, ai zice, n-are nevoie de reteta. Este cina pe care o pregatesti cu “ce gasesti prin frigider” dupa o … Arata rețeta
-
Gogosele cu coniac si visine-n dulceata
$
Așa ne vine câteodată să uităm de toate cofeturile și finețurile franțuzești, de foitaje și aluaturi pâte brisée, și să punem de-o dospeală ca-n bucătaăriile … Arata rețeta
-
Pasca, dulce pasca!
$
Pasca, dulce pasca! Ingrediente: Aluatul: 400 g faina, 50 g zahar, 1 ou, 10 g drojdie proaspata, coaja de lamaie, 100 ml lapte, 50 g … Arata rețeta
-
Pulpa de miel coapta incet cu sos de menta
$
Pulpa de miel coapta incet cu sos de menta Celor care sunt si anul acesta responsabili cu masa de Paste, le-am pregatit aceasta reteta speciala. … Arata rețeta
-
Tortul balerinei. Pavlova cu frisca si fructe.
$
Tortul balerinei. Pavlova cu frisca si fructe. Rasfat (fie el si literar) la mijloc de saptamana. Cu concretizare in ajunul Floriilor sau al Sfintelor Pasti. … Arata rețeta
-
Oua scotiene
$
Se zice ca pe scotieni ii poti supara doar daca spui “fusta” in loc de “kilt” sau daca vorbesti de rau traditionalele lor Scotch Eggs. … Arata rețeta
-
Pommes Frites Pont-Neuf
$
Cartofi prajiti in stil frantuzesc Pentru ca TOATA LUMEA VREA CARTOFI PRAJITI si pentru ca parerile in ceea ce priveste caracterul lor sunt impartite in … Arata rețeta
-
Prajitura cu rubarba si bezea
$ 0,00
Rubarba, rabarbar, rubarbura, revent sau, ca in vremuri latine, radacina barbara. Nu stim ce-or fi avut oamenii cu ea s-o boteze asa. Banuim ca au … Arata rețeta
-
Chiftelute-curcubeu (de post)
$ 0,00
Am stabilit deja: Toata lumea vrea cartofi prajiti. Dar mai credem in ceva: postul nu inseamna doar cartofi. Bucataria postului este despre diversitate si creativitate. … Arata rețeta
-
Placinta cu ton
$ 0,00
Ingrediente: 500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 150 ml ulei Spornic La Toate, 1 lingurita de zahar, 3 cepe, 3 conserve de ton, 200 … Arata rețeta
-
Branzoaice cu magiun
$ 0,00
Sau cheesecake-ul bucatariilor taranesti. Blat pufos, umplutura de branza dulce si topping de fructe. Adica magiun de prune, dintr-acela de sta si 2-3 ani pe … Arata rețeta
-
Cartofi cu ceapa ca la Deva
$ 0,00
In mod obisnuit, la cartofii taranesti pregatiti in bucatariile Devei si in imprejurimi e musai sa se alature o pereche de virsli de Hateg sau … Arata rețeta
-
Pogacele cu leurda
$ 0,00
Ingrediente pentru 20 bucati: 400 g faina, 120 g unt, 1 ou, 150 g smantana, 1 legatura de leurda proaspata, 40 ml Spornic La Toate, … Arata rețeta
-
Briose cu mac si lamaie
$ 0,00
Ingrediente pentru 12 bucati: 200 g faina, 240 g zahar, 2 oua, 150 ml ulei Spornic La Toate, 150 ml apa minerala carbogazoasa, 3 linguri … Arata rețeta
-
Morcovii din prajitura (reteta de post)
$ 0,00
Despre zahar si indulcitori se zice ca, in vremuri foarte de demult, erau mult prea scumpi pentru populatia de rand. Asa ca aceasta a inceput … Arata rețeta
-
Pate de ciuperci
$ 0,00
Rafturile magazinelor se supraincarca zilele acestea cu mii de produse vegetale, numai bune pentru zilele de post. Atat de imbietoare in ambalajele lor care mai … Arata rețeta
-
Mucenici muntenesti de casa
$ 0,00
Spuneti-ne ca suntem de moda veche, dar noi preferam aluatul pregatit in casa in locul celui ambalat din magazine. Se aplica si la mucenici. Stim … Arata rețeta
-
Mucenici de la Moldova
$ 0,00
Ingrediente pentru 15-20 bucati: 1 kg faina, 130 g zahar, 3 oua, 60 ml ulei Spornic La Toate, 500 ml lapte, 2 pliculete drojdie uscata, … Arata rețeta
-
Arta-tarta cu crema de vanilie si capsuni
$ 0,00
Se spune despre capsuni ca au forma inimii si nu degeaba. Vorbeste lumea ca ar fi un soi de asistente medicale lasate de natura. Noi … Arata rețeta
-
Rulada de spanac cu branza si somon
$ 0,00
Oficial, e primavara. Pe cer si in farfurii. Pietele s-au innoit si ele cu parfum de frunze proaspete de tot felul. Cu natura nu te … Arata rețeta
-
Gogosile lui Dragobete
$ 0,00
V-am povestit pe blogul spornicesc despre traditii si simtiri romanesti. Caci ne-a ajuns cu dragostea manufacturata in cutii de ciocolata si inimioare perfecte de hartie. De … Arata rețeta
-
Spuma de ciocolata (fara zahar)
$ 0,00
Ciocolata noastra cea de toate zilele vine intotdeauna la pachet cu o insiruire de “pacate”: carii, calorii sau glicemii crescute. OK, am inteles, nu e sanatate … Arata rețeta
-
Piftie de crap
$ 0,00
Nu stim altii ce prefera in zilele cu soare stralucitor si grade multe in termometre. Noua ne zboara gandul la zilele de vara cu balaceala … Arata rețeta
-
Supa de pui ca-n Banat
$ 0,00
Acum nu demult, in orice casa de banateni ai fi nimerit, gaseai pe masa de duminica aceleasi mancaruri mandre ca firea gospodinei. Supa cu taitei … Arata rețeta
-
Mere in pijamale
$ 0,00
Crocante, rumene si aurii de parca ar fi imbracate in tinuta de seara. Insa inelele din mere s-au ales cu pijamalele de sfarsit de saptamana. … Arata rețeta
-
Tarta cu branza si ciuperci (quiche)
$ 0,00
Daca v-ati cunoscut deja, probabil inca va aflati sub farmecele sale. Are un stil aparte de a ni se oferi in zeci de feluri diferite, … Arata rețeta
-
Lapte de pasare
$ 0,00
Lapte de pasare Multe foi de prajitura si aluaturi de cozonaci si placinte au mai copt bunicile noastre, numai sa ne vada bucurosi si mancand … Arata rețeta
-
Pui umplut cu mere coapte
$ 0,00
Ne-am trezit iar cu albul peste gospodarii si peste orase care, de data aceasta, pare ca au zgariat norii cum se cuvine. E iarna, in … Arata rețeta
-
Crema de zahar ars in parfum de portocala
$ 0,00
Ingrediente: 350 g zahar, 3 portocale mari, 1 L lapte, 8 oua, 1 plic zahar vanilinat. Optional: esenta de rom sau coniac de portocale, bucati … Arata rețeta
-
Crème brulee cu lamaie
$ 0,00
Ingrediente: 500 ml smantana lichida sau frisca lichida neindulcita, 1 pastaie de vanilie, 65 g zahar, 6 galbenusuri, 3-4 linguri zahar pentru crusta, coaja rasa … Arata rețeta
-
Stollen sau cozonacul germanic
$ 0,00
Veni, vidi, yummy! Sau venit, vazut, poftit. Vorbele noastre de mai deunazi, inchinate unui alt fel de cozonac – vestic, elegant, imperial, se aude ca … Arata rețeta
-
ROAST-BEEF ROYALE
$ 0,00
Ingrediente: Carne de vita (1,5- 2kg) – pentru maximum de rezultate optati pentru muschiul spatelui (antricotul dezosat sau vrabioara). Daca o gasiti si maturata (cca. … Arata rețeta
-
Vorbe dulci, friptura-vura
$ 0,00
Gura se inchide mai usor cu friptura, decat cu lacate, ar zice unii, dar uite ca noi, cand vine vorba de fripturi, atunci ni se … Arata rețeta
-
Sarmalute de colectie
$ 0,00
“Aproape ca poti cunoaste omu’ dupa ce fel de sarmale-i plac”, ziceam deunazi pe blogul spornicesc. Intrate adanc, substantial, in cultura culinara romaneasca ele (sarmalele) … Arata rețeta
-
Carnati asezonati cu picanterii
$ 0,00
Am numarat zilele pana la Ignat, acum numaram ore. Mai avem timp sa calculam cantitati, sa cumparam cateva condimente de n-a auzit Parisul si cu … Arata rețeta
-
Cozonaci colindati de nuca, stafide si rahat turcesc
$ 0,00
De la mesteri mari, mandri cofetari si-ntelepti brutari, am ales pentru colectia noastra o reteta clasica cu final neasteptat. Pe cat de neasteptat, pe atat … Arata rețeta
-
Turta dulce cu ghimbir
$ 0,00
Ingrediente pentru aprox. 25 de bucati: 500 g faina, 250 g zahar, 60 g unt, 2 oua, 1 lingurita ghimbir ras fin, 1 lingurita scortisoara, … Arata rețeta
-
Placinta “derulata” in mijlocul postului
$ 0,00
Specialisti ai mersului avantat pioniereste inainte, cu placintele in gand si cu mare dor de dulce, pofticiosii depun cereri si solicitari prin bucatarii, induplecand chefii … Arata rețeta
-
Cornulete fragede cu unt
$ 0,00
Dintre dulciurile pregatite in casa de mame si bunici, ne-au ramas in suflet si in batranele caiete cu retete cornuletele fragede, ninse si ele ca … Arata rețeta
-
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
$ 0,00
Ingrediente: 500 g fasole alba uscata, 1 kg sau 1 ½ kg ciolan afumat cu os, 2 morcovi, 3 cepe albe, 100 ml pasta de … Arata rețeta
-
Cartofi umpluti cu branza si bacon
$ 0,00
Varianta spectaculoasa a cartofilor copti de bunici in cuptorul sobei de la tara. Un deliciu cald pentru seri in familie, stiti voi, dintr-acelea in care … Arata rețeta
-
Paine cu lapte acru
$ 0,00
Unii ii mai zic paine irlandeza, de parca dincolo de Canalul Manecii s-ar fi inventat laptele covasit. E drept insa ca painea asta, dreasa cu bicarbonat … Arata rețeta
-
Chec cu nuca si scortisoara (de post)
$ 0,00
Un desert cu arome insinuante de portocala si scortisoara ne poarta intotdeauna in timp, la serile de iarna ale copilariei. Daca poftiti la asa bunatate … Arata rețeta
-
Paste cu legume la cuptor (ratatouille)
$ 0,00
Si la dieta, si in vreme post, pentru placerea gustului, dar si in lipsa de timp, pentru cei preocupati de sanatate si pentru cei ce-si … Arata rețeta
-
Taitei cu varza
$ 0,00
Din capitala varzariilor – Ardealul – vine aceasta reteta cu influente sasesti si cu denumire maghiara: laste cu varza. Surioara mai modesta a verzei a … Arata rețeta
-
Ardei umpluti
$ 0,00
Ne-am indragostit de ardeii umpluti cand eram copii. Cand ne chema mama sa curatam ardei ori sa amestecam in compozitie. Nu-i casa, nu-i masa sa nu … Arata rețeta
-
Tochitura ca-n Oltenia
$ 0,00
Adica gata cat ai zice “ma dusei sa trec la Olt”. S-asculti reteta asta din gura oltencei, cu graiul sau grabit, poate fi o sarcina … Arata rețeta
-
Muschi de porc cu ciuperci in aluat
$ 0,00
Carnea predilecta a romanului intr-o reteta pregatita in cuhniile conacelor de odinioara. Acestei imbinari de arome deosebite (mai cu seama daca-s ciupercile de padure, cateva … Arata rețeta
-
Friptura de pui cu dovleac
$ 0,00
Randurile pe care le-am inchinat marelui Dovleac pe blogul spornicesc ne-au trezit pofte de placinte si mancaruri ce parfumeaza toata casa. Si ne-am amintit de … Arata rețeta
-
Tocanita de vita cu vinete
$ 0,00
Nu-s greu de indurat capriciile toamnei atunci cand stim ce belsug de roade primim in schimb. Vinetele, reprezentante fruntase ale sezonului, sunt eroinele acestei tocanite … Arata rețeta
-
Tarta cu dovleac
$ 0.00
Ingrediente: Pentru umplutura: 1 kg dovleac ras, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, scortisoara. Pentru aluat: 7 linguri lapte, 7 linguri ulei Spornic La … Arata rețeta
-
Friptura de vita cu sos de vin
$ 0.00
De cand a dat racoarea de septembrie, tanjim dupa o friptura imbujorata la cuptor, dintr-aceea care mangaie simturile intregii familii. Va poftim sa incercati reteta … Arata rețeta
-
Zacusca de dovlecei
$ 0.00
Parfum de legume cuprinse unele intr-altele, gust dulce de dovlecei si nuante de ardei picant. S-ar zice ca am reusit sa supunem legumele intr-un ghiveci dupa … Arata rețeta
-
Zacusca de ghebe
$ 0,00
Rafinata conserva de toamna, zacusca de ghebe nu-i ca nicio alta zacusca romaneasca. Gustul soarelui din ardei si gogosari este eclipsat de aromele tainice ale … Arata rețeta
-
Zacusca de fasole
$ 0,00
Cea mai modesta dintre surorile zacuste a ajuns iubita secreta a meselor taranesti. Pe cat de gustoasa, pe atat de putin pretentioasa, zacusca de fasole … Arata rețeta
-
Zacusca de vinete
$ 0,00
Reteta lesne de tinut minte si de povestit mai departe vecinelor incepatoare intr-ale zacustelor. Asta pentru ca, de la vinete la bulion, cantitatea fiecarui ingredient … Arata rețeta
-
Lapte din seminte de floarea-soarelui
$ 0.00
Dintre surprizele semintelor de floarea-soarelui: un lapte usurel, pe post de bautura sanatoasa ori ingredient in deserturi vegane. Pentru iubitorii laptelui vegetal, pentru pofticiosii curiosi … Arata rețeta
-
Ghebe murate
$ 0.00
In bucatariile gospodinelor incep, in fiecare toamna, povesti cu gust (adesea) picant. Miresme de pamant roditor iau cu asalt borcane si borcanele, captusite cu arome … Arata rețeta
-
Ciuperci cu usturoi
$ 0.00
Ciuperci gasim in magazine tot anul. Dar tot cand incepe natura sa miroasa a toamna, atunci le este menit ciupercilor (chiar si de la ferma) … Arata rețeta
-
Pastrav cu legume la cuptor
$ 0,00
Ingrediente: 2 pastravi, 2 morcovi, 10 rosii cherry, 1 ardei gras, 1 ceapa mare, 300 g ciuperci, 150 ml vin alb, 40 ml ulei Spornic … Arata rețeta
-
Castraveti murati
$ 0.00
RETETA BOIEREASCA Se coc rosiile in gradini si castravetii stau sa plezneasca in vrejuri. Inca putin si devin dovleci, zic bunicii dand zor femeilor sa … Arata rețeta
-
Alivenci. Sau cheesecake moldovenesc.
$ 0,00
O adevarata emblema a bucatariei moldovenesti, alivencile se preparau adesea in gospodariile mai cu dare de mana si semnificau placerea exclusiva a bucataresei de a-i … Arata rețeta
-
Galuste cu prune (gomboti)
$ 0.00
Luna lui Gustar umple viile si livezile de culori si arome proaspete. Se zice ca, de Preobrajenie (sarbatoarea Schimbarii la Fata, in a sasea zi … Arata rețeta
-
Ciorba de verdeturi
$ 0.00
Bucataria romaneasca are “zamuri” cu verdeturi de toate felurile, iar daca mergi mai inspre vest, le gasesti mai mereu imbogatite ba cu o bucata de … Arata rețeta
-
Chiftele de cartofi
$ 0,00
Batranii din Maramures le zic hrenzele, cei din Bucovina le-au botezat tocinei. In unele bucatarii se servesc cu smantana si branza rasa, in altele se … Arata rețeta
-
Balmos ciobanesc
$ 0,00
Crescuti de mici copii cu malai si branza, ciobanii nostri, modesti si ospitalieri, au descoperit in timp o altfel de mamaliga: mai consistenta si mai gustoasa, … Arata rețeta
-
Burgeri de curcan
$ 0,00
Burgeri rumeni si rotunjori ne-au fost insotitori deliciosi in multe dintre serile de vara petrecute intre prieteni. Si atata s-a minunat toata lumea ca ar … Arata rețeta
-
Salata de vinete
$ 0,00
Iubim de-a dreptul salata de vinete si asta nu-i o noutate, sta scris aici. De la ritualul pregatirii la aroma inconfundabila a vinetelor parjolite pe … Arata rețeta
-
Supa crema de legume
$ 0,00
Ne lasam uneori dusi de val prin piete, de valul culorilor si al miresmelor de legume proaspete si cruditati. Doar ca sa ne trezim dupa vreo … Arata rețeta
-
Friptura de mistret
$ 0,00
Se zice ca cei carora nu le place carnea de vanat sunt cei care n-au incercat-o. Ba mai mult, unii ii spun “carnea perfecta”, caci … Arata rețeta
-
Negresa – dulcele de post
$ 0.00
Chiar de-i vreme de post, de la dulciuri cu greu ne stapanim. Inmiresmata si lesne de facut, negresa ne umple casa de parfumul nucilor coapte. … Arata rețeta
-
Mujdei spornicesc
$ 0.00
Nu-i deloc o noutate ca romanu-i mare amator de sosuri de usturoi. Ori cu peste, ori cu legume si carnuri rascopte pe jaratic dogoritor, mujdeiul … Arata rețeta
-
Tocana de legume manastireasca
$ 0,00
Mancarurile manastiresti sunt preparate modeste si deosebit de gustoase. Le-am inchinat intotdeauna cele mai pretioase cuvinte venite din suflet. Bucate sfintite, inspirate de ce-a lasat Dumnezeu mai bun pamantului si pomilor, culese din … Arata rețeta
-
Sarmalute de post
$ 0,00
Ne iubim sarmalele! Atat de mult incat nu putem renunta la ele nici macar in zilele de post. Noroc cu retetele si secretele mamelor si bunicilor noastre, … Arata rețeta
-
Unt din seminte de floarea-soarelui
$
N-am vazut pana acum om care sa nu inghita in sec la auzul cuvantului unt. E atata voluptate ascunsa intr-un cuvant, ca nu se poate … Arata rețeta
-
Halva de casa
$ 0.00
Gustul unic al dulciurilor de pe vremuri vine din amintirile pe care ni le provoaca. Halvaua “romaneasca”, o masa compacta de seminte zdrobite de floarea-soarelui, … Arata rețeta
-
Rulada de pui cu legume
$ 0.00
Carnea de pui isi gaseste mereu loc pe mesele romanilor, sub forme si arome diverse, cat sa-i multumeasca pana si pe cei mai capriciosi gurmanzi. … Arata rețeta
-
Friptura de gasca cu legume
$ 0.00
Din timp in timp, delicii imbietoare starnesc jinduri ce trebuie implinite cu orice pret. Poftele mari au insa o rasplata pe masura, atunci cand delicatetea … Arata rețeta
-
Scrumbie la cuptor
$ 0.00
Cea mai sanatoasa carne e cea de peste, asa se zice, si extragem din ea grasimi bune si vitamine ca sa avem spor la toate. … Arata rețeta
-
Cartofi cu verdeturi la cuptor
$ 0.00
Serile in familie sunt incununate mereu de o masa gustoasa. Multe preparate aromate abia asteapta sa umple farfuriile, iar cartofii nu lipsesc mai niciodata, mancati … Arata rețeta
-
Amandine
$ 0.00
Rasfatul la noi, la romani, trece prin stomac. Si ce bine!!! Asa se alinta cei dragi cu dulciuri de casa cum numai din maini de … Arata rețeta
-
Mancare de urzici
$ 0,00
Dupa un inceput prea lent de primavara, pare acum ca am intrat in vremuri mai bune, c-au tot iesit prin curti urzicile si trufandalele de … Arata rețeta
-
Scovergile bunicii
$ 0.00
Din timp in timp, parca ne-apuca dorul de cate o mancare de care n-am mai auzit de cand eram mici. Sau amusinam cate-un miros ce … Arata rețeta
-
Oua umplute
$ 0.00
De Paste, toata familia, de la mic la mare, se intrece in rasete si oua ciocnite ba mai drept, ba mai stramb, care mai de … Arata rețeta
-
Placinta cu ceapa
$ 0.00
Cu ardoare ne zboara gandurile la o ultima dospeala inainte de marea dezmortire a primaverii si a pamantului, o placinta care sa-ncalzeasca toata casa, ca-n … Arata rețeta
-
Fasole batuta
$ 0.00
Nu-i roman neaos cel ce n-a auzit de fasole batuta, o mancare romaneasca gustata intai in copilarie, in farfurii pline puse pe masa de bunici, … Arata rețeta
-
Cozonaci pufosi de Paste
$ 0.00
Cozonaci pufosi de Paste O masa reusita de Paste e musai sa aiba cozonaci umpluti care mai de care. Trupes nevoie mare si pufos ca … Arata rețeta
-
Supa crema de cartofi, praz si usturoi verde
$ 0.00
S-o fi zis prin lume ca-i mancarea saracului cartoful, dar la asa grozavie de supa ne-om declara saraci si noi. Potrivita la foc mic si … Arata rețeta
-
Friptura de porc impanata cu usturoi
$ 0,00
Daca-i vorba de ospat mare, prin ganduri ne colinda numai carnea frageda de porc, rascoapta la foc iute si-aromata de iti umple casa de pofte … Arata rețeta
-
Tochitura de porc
$ 0.00
Preparata in mai toate zonele tarii noastre, tochitura e musai sa se serveasca langa un cocolos de mamaliga calda si un ou prajit peste care … Arata rețeta
-
Medalion de curcan cu bacon
$ 0,00
Sa-ti impresionezi oaspetii nu-i lucru usor, mai ales daca-s deprinsi deja cu gustul ales al mancarurilor tale. Noi sfatuim sa mai incerci o data si … Arata rețeta
-
Stufat cu vin
$ 0.00
I-am auzit pe unii zicand ca Pastele n-ar fi Paste fara traditionalul stufat, facut dupa reteta veche, pur romaneasca. Ei bine, reteta de mai jos, … Arata rețeta
-
Tocanita cu sos picant
$ 0.00
De-i taiat porcul ori ba, vremea e mereu potrivita pentru o tocanita taraneasca, desavarsita intr-un ceaun la foc domol. De va lipseste vasul de tuci, … Arata rețeta