1. Prajitura cu crema de branza si cirese

    $

    Ingrediente Blat: 3 oua, 50 g zahar, 120 g unt, o tableta (100 g) de ciocolata neagra, 150 g faina, un pliculet praf de copt, … Arata rețeta

  2. Chili con carne

    $

    Cel mai autentic preparat TEX-MEX. Reteta texana cu denumire mexicana. O tocanita picanta de carne de vita si ardei iute. Americanii inca se cearta intre … Arata rețeta

  3. Boeuf Stroganoff

    $

    Vita Stroganoff Ingrediente pentru 4 portii: 500 g muschi de vita, 200 g ciuperci proaspete, 150 g smantana min. 20% grasime, 100 ml ulei Spornic … Arata rețeta

  4. Lasagna cu penne si iaurt grecesc

    $

    Daca ne-ar auzii italienii get-beget ca spunem “lasagna cu penne”, ar sari ca arsi. Rar dai peste un popor care sa-si ia mancarea atat de in … Arata rețeta

  5. Cuibul cocosului de munte – salata ruseasca

    $

    Toata lumea vrea cartofi prajiti si apoi se multumeste cu o salata “saraca” in calorii. C-asa au zis unii, ca prajelile sunt bau-bau pentru sanatate si … Arata rețeta

  6. Prajitura cu lime si iaurt grecesc

    $

    Va spunem din start ca avem numai cuvinte de lauda pentru aceasta prajitura de inspiratie mediteraneana. Este simpla, aromata, racoroasa, usoara, absolut sanatoasa si se … Arata rețeta

  7. Negresa fara faina (Brownie)

    $

    Credem ca toata lumea stie de brownie, iar cei care cumva au omis aceasta capodopera culinara, ii indemnam numaidecat sa testeze reteta de mai jos. … Arata rețeta

  8. Buturuga de ciocolata cu gem de caise

    $

    Ciocolata este intotdeauna in tendinte. La fel cum cele mai spectaculoase torturi pregatite de mama pentru mesele de Craciun vor fi mereu la moda. Buturuga … Arata rețeta

  9. Strudel cu branza dulce si fructe rosii

    $

    Ingrediente: 1 pachet de foietaj (400 g), 700 g branza dulce de vaci, 2 linguri gris, 3 oua, 100 g zahar tos, coaja de portocala, … Arata rețeta

  10. Supa crema de castane (de post)

    $

    De parca n-ar ascunde zeci de comori culinare si culturale, Maramuresul  miroase-n fiecare toamna a castane coapte. De fapt, Baia Mare se da mare cu … Arata rețeta

  11. Ciocolata de casa cu lapte praf

    $

    Ingrediente:  200 g zahar, 320 g lapte praf integral, 160 g unt, 125 ml apa, 50 g cacao amara, 1 pastaie de vanilie, 100 g … Arata rețeta

  12. Branzoaicele lu’ Buna Nina

    $

    Ingrediente: ALUAT: 500 g faina, 250 ml lapte caldut, 25 g drojdie proaspata, 80 g zahar, 2 oua, 60 g unt, coaja rasa de lamaie, … Arata rețeta

  13. Mancare de ardei copti cu smantana

    $

    Celor care fierb zacusca pe ultima suta de… borcane, celor care nu rezista unor ardei copti cum-se-cade si, mai ales, celor care inca mai cauta … Arata rețeta

  14. Hencles, prajitura sasilor

    $

    Cateva vorbe despre sasi si o placinta cu renume in Ardeal. Henclesul se gaseste indeosebi in comunitatile sasesti din vechile sate transilvanene. Prezenta obligatorie la … Arata rețeta

  15. Papanasi prajiti

    $

    Inele de aur mari cat inima bucatarului,  mustind de smantana si gem acrisor, fac deliciul celor mai pretentiosi gurmanzi. Ce mai, au innebunit turistii dupa … Arata rețeta

  16. Ficatei rasfatati cu sos de stafide si mere

    $

    Ingrediente: 600 g ficatei de pui, 2 mere, 100 g stafide aurii, 30 g unt, 100 g smantana, 200 ml vin alb, 1 lamaie, ghimbir … Arata rețeta

  17. Ceapa umpluta ca la Caransebes

    $

    Pe scurt: se ia o reteta batraneasca cu origini banatene, se trece prin filtrul culinar spornicesc si se transmite cu drag celor pasionati de gatit … Arata rețeta

  18. Quesadilla cu pui

    $

    In quesadilla poti pune aproape orice ingredient. Obligatorii sunt doar foile de tortilla (din porumb, asa cum cere reteta originala, sau din grau, pe care … Arata rețeta

  19. Aripioare lipicioase

    $

    Se spune despre  reteta aceasta ca e perfecta de servit la petreceri. Aripioare care se prepara rapid si fac senzatie. Au lipici, cum s-ar zice. … Arata rețeta

  20. Prajitura toamnei, cu aluat fraged, prune si nuci

    $

    Ingrediente: Aluat: 500 g faina, 200 g unt, 3 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 3 linguri apa Umplutura: … Arata rețeta

  21. Placinta dobrogeana cu carne

    $

    Ingrediente: Aluat: 600 g faina, 100 ml ulei Spornic Premium, 2 oua, 200 g unt, 1 lingura otet, sare, piper, apa cat cuprinde aluatul (aproximativ … Arata rețeta

  22. Langosi ca-n Ardeal

    $

    Ingrediente: 500 g faina, 200 ml lapte, 2 oua, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 1 varf de cutit sare, 300 ml ulei Spornic … Arata rețeta

  23. Placinta cu zamatisa si stafide

    $

    Sau branza dulce, pe intelesul tuturor. Asa am descoperit-o noi, in bucataria unei bunici dintr-un catun ardelenesc. La orice sarbatoare din Ardeal, vei gasi pe … Arata rețeta

  24. Chiftelute italienesti

    $

    Ingrediente: 500 g carne tocata amestec porc-vita, 1 ceapa, 6 catei de usturoi, 1 felie de paine, 1 ou, 100 ml ulei Spornic Premium, 2-300 … Arata rețeta

  25. Branza feta prajita in susan si miere

    $

    Cine nu e in vacanta, se simte ca-n vacanta. Stim noi cum se face. O reteta pregatita la mijloc de vara, rupta parca din meniul … Arata rețeta

  26. Salata de gogonele fripte

    $

    Proaspat adusa din Oltenia, reteta, nu salata. Din Oltenia satelor fierbinti, a soarelui dogoritor, a prazului si-a muraturilor prajite. Modul de preparare este cum nu … Arata rețeta

  27. Budinca de legume

    $

    Ingrediente: 1 dovlecel, 2 morcovi, 2 rosii, 100 g conopida (sau broccoli), 4 oua, 100 ml smantana, 50 g bacon, 50 g cascaval, ½ legatura de … Arata rețeta

  28. Porumb copt invelit in bacon

    $

    Ingrediente: 5 buc porumb tanar, 10-15 felii bacon (in functie de marimea porumbului), 3 lingurite unt topit, 2 lingurite amestec de ierburi uscate (oregano, busuioc, … Arata rețeta

  29. Rulouri de vinete cu branza si nuci

    $

    Ingrediente: 2-3 vinete lunguiete, 200 g branza feta, 150 g miez de nuca, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei Spornic Premium, 40 ml iaurt, … Arata rețeta

  30. Supa rece de visine

    $

    De sezon. Sezonul primavara-vara. Pentru zilele cu multe grade in termometre si pentru weekenduri lenese cu pofta de “ceva dulce”. Reteta originala, ungureasca de fel, … Arata rețeta

  31. Inghetata sanatoasa de zmeura

    $

    Pentru ca stim cu totii cate “minuni” se-ascund in inghetata din magazine. Pentru ca se prepara simplu si foarte, foarte repede. Si pentru ca puteti … Arata rețeta

  32. Flori de dovlecel umplute

    $

    Rar, foarte rar ti-e dat s-auzi asa nastrusnicie, la care sa casti ochii de mirare pana citesti reteta si-un pic dupa. Si apoi sa-ti vina … Arata rețeta

  33. Crème de la crème

    $

    INGREDIENTE Blat: 200 g faina, 200 g zahar, 200 g unt, 4 oua, 3 linguri cu varf de cacao, 1 lingura praf de copt, 1 … Arata rețeta

  34. Crema de cartofi copti

    $

    Cui ii plac cartofii copti? Dar baconul? Dar cascavalul si smantana? Sau fulgii de ceapa calita? Suntem multi, cei ce iubesc sincer mancarea. Si, asa … Arata rețeta

  35. Piept de pui umplut cu branza si invelit in bacon

    $

    Ingrediente: 2 buc piept de pui dezosat, 8-10 felii bacon, 125 g branza feta sau branza de capra, 50 ml ulei Spornic Premium, 2 legaturi … Arata rețeta

  36. Valuri de capsuni – spuma

    $

    Sau cum se pregateste cel mai rapid dulce de vara. Nu e desert de sarbatoare, dar era sarbatoare cand vedeam in bucataria mamei o cana … Arata rețeta

  37. Friganele cu coniac si banane caramelizate

    $

    Ce stim noi (noi, romanii, adica) despre friganele se cam restrange la dejunurile de pe vremuri, cu paine prajita-n ou langa branza sarata sau mancare … Arata rețeta

  38. Penne usturoiate cu mozzarella si sos de rosii

    $

    Aceasta e una dintre mancarurile care, ai zice, n-are nevoie de reteta. Este cina pe care o pregatesti cu “ce gasesti prin frigider” dupa o … Arata rețeta

  39. Gogosele cu coniac si visine-n dulceata

    $

    Asa ne vine cateodata, sa uitam de toate cofeturile si fineturile frantuzesti, de foitaje si aluaturi pâte brisée, si sa punem de-o dospeala ca-n bucatariile … Arata rețeta

  40. Pasca, dulce pasca!

    $

    Pasca, dulce pasca! Ingrediente: Aluatul: 400 g faina, 50 g zahar, 1 ou, 10 g drojdie proaspata, coaja de lamaie, 100 ml lapte, 50 g … Arata rețeta

  41. Pulpa de miel coapta incet cu sos de menta

    $

    Pulpa de miel coapta incet cu sos de menta Celor care sunt si anul acesta responsabili cu masa de Paste, le-am pregatit aceasta reteta speciala. … Arata rețeta

  42. Tortul balerinei. Pavlova cu frisca si fructe.

    $

    Tortul balerinei. Pavlova cu frisca si fructe. Rasfat (fie el si literar) la mijloc de saptamana. Cu concretizare in ajunul Floriilor sau al Sfintelor Pasti. … Arata rețeta

  43. Oua scotiene

    $

    Se zice ca pe scotieni ii poti supara doar daca spui “fusta” in loc de “kilt” sau daca vorbesti de rau traditionalele lor Scotch Eggs. … Arata rețeta

  44. Pommes Frites Pont-Neuf

    $

    Cartofi prajiti in stil frantuzesc Pentru ca TOATA LUMEA VREA CARTOFI PRAJITI si pentru ca parerile in ceea ce priveste caracterul lor sunt impartite in … Arata rețeta

  45. Prajitura cu rubarba si bezea

    $ 0,00

    Rubarba, rabarbar, rubarbura, revent sau, ca in vremuri latine, radacina barbara. Nu stim ce-or fi avut oamenii cu ea s-o boteze asa. Banuim ca au … Arata rețeta

  46. Chiftelute-curcubeu (de post)

    $ 0,00

    Am stabilit deja: Toata lumea vrea cartofi prajiti. Dar mai credem in ceva: postul nu inseamna doar cartofi. Bucataria postului  este despre diversitate si creativitate. … Arata rețeta

  47. Placinta cu ton

    $ 0,00

    Ingrediente: 500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 150 ml ulei Spornic La Toate, 1 lingurita de zahar, 3 cepe, 3 conserve de ton, 200 … Arata rețeta

  48. Branzoaice cu magiun

    $ 0,00

    Sau cheesecake-ul bucatariilor taranesti. Blat pufos, umplutura de branza dulce si topping de fructe. Adica magiun de prune, dintr-acela de sta si 2-3 ani pe … Arata rețeta

  49. Cartofi cu ceapa ca la Deva

    $ 0,00

    In mod obisnuit, la cartofii taranesti pregatiti in bucatariile Devei si in imprejurimi e musai sa se alature o pereche de virsli de Hateg sau … Arata rețeta

  50. Pogacele cu leurda

    $ 0,00

    Ingrediente pentru 20 bucati: 400 g faina, 120 g unt, 1 ou, 150 g smantana, 1 legatura de leurda proaspata, 40 ml Spornic La Toate, … Arata rețeta

  51. Briose cu mac si lamaie

    $ 0,00

    Ingrediente pentru 12 bucati: 200 g faina, 240 g zahar, 2 oua, 150 ml ulei Spornic La Toate, 150 ml apa minerala carbogazoasa, 3 linguri … Arata rețeta

  52. Morcovii din prajitura (reteta de post)

    $ 0,00

    Despre zahar si indulcitori se zice ca, in vremuri foarte de demult, erau mult prea scumpi pentru populatia de rand. Asa ca aceasta a inceput … Arata rețeta

  53. Pate de ciuperci

    $ 0,00

    Rafturile magazinelor se supraincarca zilele acestea cu mii de produse vegetale, numai bune pentru zilele de post. Atat de imbietoare in ambalajele lor care mai … Arata rețeta

  54. Mucenici muntenesti de casa

    $ 0,00

    Spuneti-ne ca suntem de moda veche, dar noi preferam aluatul pregatit in casa in locul celui ambalat din magazine. Se aplica si la mucenici. Stim … Arata rețeta

  55. Mucenici de la Moldova

    $ 0,00

    Ingrediente pentru 15-20 bucati: 1 kg faina, 130 g zahar, 3 oua, 60 ml ulei Spornic La Toate, 500 ml lapte, 2 pliculete drojdie uscata, … Arata rețeta

  56. Arta-tarta cu crema de vanilie si capsuni

    $ 0,00

    Se spune despre capsuni ca au forma inimii si nu degeaba.  Vorbeste lumea ca ar fi un soi de asistente medicale lasate de natura. Noi … Arata rețeta

  57. Rulada de spanac cu branza si somon

    $ 0,00

    Oficial, e primavara. Pe cer si in farfurii. Pietele s-au innoit si ele cu parfum de frunze proaspete de tot felul. Cu natura nu te … Arata rețeta

  58. Gogosile lui Dragobete

    $ 0,00

    V-am povestit pe blogul spornicesc despre traditii si simtiri romanesti. Caci ne-a ajuns cu dragostea manufacturata in cutii de ciocolata si inimioare perfecte de hartie. De … Arata rețeta

  59. Spuma de ciocolata (fara zahar)

    $ 0,00

    Ciocolata noastra cea de toate zilele vine intotdeauna la pachet cu o insiruire de “pacate”: carii, calorii sau glicemii crescute. OK, am inteles, nu e sanatate … Arata rețeta

  60. Piftie de crap

    $ 0,00

    Nu stim altii ce prefera in zilele cu soare stralucitor si grade multe in termometre. Noua ne zboara gandul la zilele de vara cu balaceala … Arata rețeta

  61. Supa de pui ca-n Banat

    $ 0,00

    Acum nu demult, in orice casa de banateni ai fi nimerit, gaseai pe masa de duminica aceleasi mancaruri mandre ca firea gospodinei. Supa cu taitei … Arata rețeta

  62. Mere in pijamale

    $ 0,00

    Crocante, rumene si aurii de parca ar fi imbracate in tinuta de seara. Insa inelele din mere s-au ales cu pijamalele de sfarsit de saptamana. … Arata rețeta

  63. Tarta cu branza si ciuperci (quiche)

    $ 0,00

    Daca v-ati cunoscut deja, probabil inca va aflati sub farmecele sale. Are un stil aparte de a ni se oferi in zeci de feluri diferite, … Arata rețeta

  64. Lapte de pasare

    $ 0,00

    Multe foi de prajitura si aluaturi de cozonaci si placinte au mai copt bunicile noastre, numai sa ne vada bucurosi si mancand (poate) mai mult … Arata rețeta

  65. Pui umplut cu mere coapte

    $ 0,00

    Ne-am trezit iar cu albul peste gospodarii si peste orase care, de data aceasta, pare ca au zgariat norii cum se cuvine. E iarna, in … Arata rețeta

  66. Crema de zahar ars in parfum de portocala

    $ 0,00

    Ingrediente: 350 g zahar, 3 portocale mari, 1 L lapte, 8 oua, 1 plic zahar vanilinat. Optional: esenta de rom sau coniac de portocale, bucati … Arata rețeta

  67. Crème brulee cu lamaie

    $ 0,00

    Ingrediente: 500 ml smantana lichida sau frisca lichida neindulcita, 1 pastaie de vanilie, 65 g zahar, 6 galbenusuri, 3-4 linguri zahar pentru crusta, coaja rasa … Arata rețeta

  68. Stollen sau cozonacul germanic

    $ 0,00

    Veni, vidi, yummy! Sau venit, vazut, poftit. Vorbele noastre de mai deunazi, inchinate unui alt fel de cozonac – vestic, elegant, imperial, se aude ca … Arata rețeta

  69. ROAST-BEEF ROYALE

    $ 0,00

    Ingrediente: Carne de vita (1,5- 2kg) – pentru maximum de rezultate optati pentru muschiul spatelui (antricotul dezosat sau vrabioara). Daca o gasiti si maturata (cca. … Arata rețeta

  70. Vorbe dulci, friptura-vura

    $ 0,00

    Gura se inchide mai usor cu friptura, decat cu lacate, ar zice unii, dar uite ca noi, cand vine vorba de fripturi, atunci ni se … Arata rețeta

  71. Sarmalute de colectie

    $ 0,00

    “Aproape ca poti cunoaste omu’ dupa ce fel de sarmale-i plac”, ziceam deunazi pe blogul spornicesc. Intrate adanc, substantial, in cultura culinara romaneasca ele (sarmalele) … Arata rețeta

  72. Carnati asezonati cu picanterii

    $ 0,00

    Am numarat zilele pana la Ignat, acum numaram ore. Mai avem timp sa calculam cantitati, sa cumparam cateva condimente de n-a auzit Parisul si cu … Arata rețeta

  73. Cozonaci colindati de nuca, stafide si rahat turcesc

    $ 0,00

    De la mesteri mari, mandri cofetari si-ntelepti brutari, am ales pentru colectia noastra o reteta clasica cu final neasteptat. Pe cat de neasteptat, pe atat … Arata rețeta

  74. Turta dulce cu ghimbir

    $ 0,00

    Ingrediente pentru aprox. 25 de bucati: 500 g faina, 250 g zahar, 60 g unt, 2 oua, 1 lingurita ghimbir ras fin, 1 lingurita scortisoara, … Arata rețeta

  75. Placinta “derulata” in mijlocul postului

    $ 0,00

    Specialisti ai mersului avantat pioniereste inainte, cu placintele in gand si cu mare dor de dulce, pofticiosii depun cereri si solicitari  prin bucatarii, induplecand chefii … Arata rețeta

  76. Cornulete fragede cu unt

    $ 0,00

    Dintre dulciurile pregatite in casa de mame si bunici, ne-au ramas in suflet si in batranele caiete cu retete cornuletele fragede, ninse si ele ca … Arata rețeta

  77. Iahnie de fasole cu ciolan afumat

    $ 0,00

    Ingrediente: 500 g fasole alba uscata, 1 kg sau 1 ½ kg ciolan afumat cu os, 2 morcovi, 3 cepe albe, 100 ml pasta de … Arata rețeta

  78. Cartofi umpluti cu branza si bacon

    $ 0,00

    Varianta spectaculoasa a cartofilor copti de bunici in cuptorul sobei de la tara. Un deliciu cald pentru seri in familie, stiti voi, dintr-acelea in care … Arata rețeta

  79. Paine cu lapte acru

    $ 0,00

    Unii ii mai zic paine irlandeza, de parca dincolo de Canalul Manecii s-ar fi inventat laptele covasit. E drept insa ca painea asta, dreasa cu bicarbonat … Arata rețeta

  80. Chec cu nuca si scortisoara (de post)

    $ 0,00

    Un desert cu arome insinuante de portocala si scortisoara ne poarta intotdeauna in timp, la serile de iarna ale copilariei. Daca poftiti la asa bunatate … Arata rețeta

  81. Paste cu legume la cuptor (ratatouille)

    $ 0,00

    Si la dieta, si in vreme post, pentru placerea gustului, dar si in lipsa de timp, pentru cei preocupati de sanatate si pentru cei ce-si … Arata rețeta

  82. Taitei cu varza

    $ 0,00

    Din capitala varzariilor – Ardealul – vine aceasta reteta cu influente sasesti si cu denumire maghiara: laste cu varza. Surioara mai modesta a verzei a … Arata rețeta

  83. Ardei umpluti

    $ 0,00

    Ne-am indragostit de ardeii umpluti cand eram copii. Cand ne chema mama sa curatam ardei ori sa amestecam in compozitie. Nu-i casa, nu-i masa sa nu … Arata rețeta

  84. Tochitura ca-n Oltenia

    $ 0,00

    Adica gata cat ai zice “ma dusei sa trec la Olt”. S-asculti reteta asta din gura oltencei, cu graiul sau grabit, poate fi o sarcina … Arata rețeta

  85. Muschi de porc cu ciuperci in aluat

    $ 0,00

    Carnea predilecta a romanului intr-o reteta pregatita in cuhniile conacelor de odinioara. Acestei imbinari de arome deosebite (mai cu seama daca-s ciupercile de padure, cateva … Arata rețeta

  86. Friptura de pui cu dovleac

    $ 0,00

    Randurile pe care le-am inchinat marelui Dovleac pe blogul spornicesc ne-au trezit pofte de placinte si mancaruri ce parfumeaza toata casa. Si ne-am amintit de … Arata rețeta

  87. Tocanita de vita cu vinete

    $ 0,00

    Nu-s greu de indurat capriciile toamnei atunci cand stim ce belsug de roade primim in schimb. Vinetele, reprezentante fruntase ale sezonului, sunt eroinele acestei tocanite … Arata rețeta

  88. Tarta cu dovleac

    $ 0.00

    Ingrediente: Pentru umplutura:  1 kg dovleac ras, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, scortisoara. Pentru aluat: 7 linguri lapte, 7 linguri ulei Spornic La … Arata rețeta

  89. Friptura de vita cu sos de vin

    $ 0.00

    De cand a dat racoarea de septembrie, tanjim dupa o friptura imbujorata la cuptor, dintr-aceea care mangaie simturile intregii familii. Va poftim sa incercati reteta … Arata rețeta

  90. Zacusca de dovlecei

    $ 0.00

    Parfum de legume cuprinse unele intr-altele, gust dulce de dovlecei si nuante de ardei picant. S-ar zice ca am reusit sa supunem legumele intr-un ghiveci dupa … Arata rețeta

  91. Zacusca de ghebe

    $ 0,00

    Rafinata conserva de toamna, zacusca de ghebe nu-i ca nicio alta zacusca romaneasca. Gustul soarelui din ardei si gogosari este eclipsat de aromele tainice ale … Arata rețeta

  92. Zacusca de fasole

    $ 0,00

    Cea mai modesta dintre surorile zacuste a ajuns iubita secreta a meselor taranesti. Pe cat de gustoasa, pe atat de putin pretentioasa, zacusca de fasole … Arata rețeta

  93. Zacusca de vinete

    $ 0,00

    Reteta lesne de tinut minte si de povestit mai departe vecinelor incepatoare intr-ale zacustelor. Asta pentru ca, de la vinete la bulion, cantitatea fiecarui ingredient … Arata rețeta

  94. Lapte din seminte de floarea-soarelui

    $ 0.00

    Dintre surprizele semintelor de floarea-soarelui: un lapte usurel, pe post de bautura sanatoasa ori ingredient in deserturi vegane.  Pentru iubitorii laptelui vegetal, pentru pofticiosii curiosi … Arata rețeta

  95. Ghebe murate

    $ 0.00

    In bucatariile gospodinelor incep, in fiecare toamna, povesti cu gust (adesea) picant. Miresme de pamant roditor iau cu asalt borcane si borcanele, captusite cu arome … Arata rețeta

  96. Ciuperci cu usturoi

    $ 0.00

    Ciuperci gasim in magazine tot anul. Dar tot cand incepe natura sa miroasa a toamna, atunci le este menit ciupercilor (chiar si de la ferma) … Arata rețeta

  97. Pastrav cu legume la cuptor

    $ 0,00

    Ingrediente: 2 pastravi, 2 morcovi, 10 rosii cherry, 1 ardei gras, 1 ceapa mare, 300 g ciuperci, 150 ml vin alb, 40 ml ulei Spornic … Arata rețeta

  98. Castraveti murati

    $ 0.00

    RETETA BOIEREASCA Se coc rosiile in gradini si castravetii stau sa plezneasca in vrejuri. Inca putin si devin dovleci, zic bunicii dand zor femeilor sa … Arata rețeta

  99. Alivenci. Sau cheesecake moldovenesc.

    $ 0,00

    O adevarata emblema a bucatariei moldovenesti, alivencile se preparau adesea in gospodariile mai cu dare de mana si semnificau placerea exclusiva a bucataresei de a-i … Arata rețeta

  100. Bors pescaresc. Ca-n delta.

    $ 0.00

    Inainte de a purcede la gatit va poftim sa aveti in vedere cateva chestiuni ajutatoare in intelegerea acestui preparat, pe care le-am aflat de la … Arata rețeta

  101. Galuste cu prune (gomboti)

    $ 0.00

    Luna lui Gustar umple viile si livezile de culori si arome proaspete. Se zice ca, de Preobrajenie (sarbatoarea Schimbarii la Fata, in a sasea zi … Arata rețeta

  102. Ciorba de verdeturi

    $ 0.00

    Bucataria romaneasca are “zamuri” cu verdeturi de toate felurile, iar daca mergi mai inspre vest, le gasesti mai mereu imbogatite ba cu o bucata de … Arata rețeta

  103. Chiftele de cartofi

    $ 0,00

    Batranii din Maramures le zic hrenzele, cei din Bucovina le-au botezat tocinei. In unele bucatarii se servesc cu smantana si branza rasa, in altele se … Arata rețeta

  104. Balmos ciobanesc

    $ 0,00

    Crescuti de mici copii cu malai si branza, ciobanii nostri, modesti si ospitalieri, au descoperit in timp o altfel de mamaliga: mai consistenta si mai gustoasa, … Arata rețeta

  105. Burgeri de curcan

    $ 0,00

    Burgeri rumeni si rotunjori ne-au fost insotitori deliciosi in multe dintre serile de vara petrecute intre prieteni. Si atata s-a minunat toata lumea ca ar … Arata rețeta

  106. Salata de vinete

    $ 0,00

    Iubim de-a dreptul salata de vinete si asta nu-i o noutate, sta scris aici. De la ritualul pregatirii la aroma inconfundabila a vinetelor parjolite pe … Arata rețeta

  107. Supa crema de legume

    $ 0,00

    Ne lasam uneori dusi de val prin piete, de valul culorilor si al miresmelor de legume proaspete si cruditati. Doar ca sa ne trezim dupa vreo … Arata rețeta

  108. Friptura de mistret

    $ 0,00

    Se zice ca cei carora nu le place carnea de vanat sunt cei care n-au incercat-o. Ba mai mult, unii ii spun “carnea perfecta”, caci … Arata rețeta

  109. Negresa – dulcele de post

    $ 0.00

    Chiar de-i vreme de post, de la dulciuri cu greu ne stapanim. Inmiresmata si lesne de facut, negresa ne umple casa de parfumul nucilor coapte. … Arata rețeta

  110. Mujdei spornicesc

    $ 0.00

    Nu-i deloc o noutate ca romanu-i mare amator de sosuri de usturoi. Ori cu peste, ori cu legume si carnuri rascopte pe jaratic dogoritor, mujdeiul … Arata rețeta

  111. Tocana de legume manastireasca

    $ 0,00

    Mancarurile manastiresti sunt preparate modeste si deosebit de gustoase. Le-am inchinat intotdeauna cele mai pretioase cuvinte venite din suflet. Bucate sfintite, inspirate de ce-a lasat Dumnezeu mai bun pamantului si pomilor, culese din … Arata rețeta

  112. Sarmalute de post

    $ 0,00

    Ne iubim sarmalele! Atat de mult incat nu putem renunta la ele nici macar in zilele de post. Noroc cu retetele si secretele mamelor si bunicilor noastre, … Arata rețeta

  113. Unt din seminte de floarea-soarelui

    $

    N-am vazut pana acum om care sa nu inghita in sec la auzul cuvantului unt.  E atata voluptate ascunsa intr-un cuvant, ca nu se poate … Arata rețeta

  114. Halva de casa

    $ 0.00

    Gustul unic al dulciurilor de pe vremuri vine din amintirile pe care ni le provoaca. Halvaua “romaneasca”, o masa compacta de seminte zdrobite de floarea-soarelui, … Arata rețeta

  115. Rulada de pui cu legume

    $ 0.00

    Carnea de pui isi gaseste mereu loc pe mesele romanilor, sub forme si arome diverse, cat sa-i multumeasca pana si pe cei mai capriciosi gurmanzi. … Arata rețeta

  116. Friptura de gasca cu legume

    $ 0.00

    Din timp in timp, delicii imbietoare starnesc jinduri ce trebuie implinite cu orice pret. Poftele mari au insa o rasplata pe masura, atunci cand delicatetea … Arata rețeta

  117. Scrumbie la cuptor

    $ 0.00

    Cea mai sanatoasa carne e cea de peste, asa se zice, si extragem din ea grasimi bune si vitamine ca sa avem spor la toate. … Arata rețeta

  118. Cartofi cu verdeturi la cuptor

    $ 0.00

    Serile in familie sunt incununate mereu de o masa gustoasa. Multe preparate aromate abia asteapta sa umple farfuriile, iar cartofii nu lipsesc mai niciodata, mancati … Arata rețeta

  119. Amandine

    $ 0.00

    Rasfatul la noi, la romani, trece prin stomac. Si ce bine!!! Asa se alinta cei dragi cu dulciuri de casa cum numai din maini de … Arata rețeta

  120. Mancare de urzici

    $ 0,00

    Dupa un inceput prea lent de primavara, pare acum ca am intrat in vremuri mai bune, c-au tot iesit prin curti urzicile si trufandalele de … Arata rețeta

  121. Scovergile bunicii

    $ 0.00

    Din timp in timp, parca ne-apuca dorul de cate o mancare de care n-am mai auzit de cand eram mici. Sau amusinam cate-un miros ce … Arata rețeta

  122. Oua umplute

    $ 0.00

    De Paste, toata familia, de la mic la mare, se intrece in rasete si oua ciocnite ba mai drept, ba mai stramb, care mai de … Arata rețeta

  123. Placinta cu ceapa

    $ 0.00

    Cu ardoare ne zboara gandurile la o ultima dospeala inainte de marea dezmortire a primaverii si a pamantului, o placinta care sa-ncalzeasca toata casa, ca-n … Arata rețeta

  124. Fasole batuta

    $ 0.00

    Nu-i roman neaos cel ce n-a auzit de fasole batuta, o mancare romaneasca gustata intai in copilarie, in farfurii pline puse pe masa de bunici, … Arata rețeta

  125. Cozonaci pufosi de Paste

    $ 0.00

    Cozonaci pufosi de Paste O masa reusita de Paste e musai sa aiba cozonaci umpluti care mai de care. Trupes nevoie mare si pufos ca … Arata rețeta

  126. Supa crema de cartofi, praz si usturoi verde

    $ 0.00

    S-o fi zis prin lume ca-i mancarea saracului cartoful, dar la asa grozavie de supa ne-om declara saraci si noi. Potrivita la foc mic si … Arata rețeta

  127. Friptura de porc impanata cu usturoi

    $ 0,00

    Daca-i vorba de ospat mare, prin ganduri ne colinda numai carnea frageda de porc, rascoapta la foc iute si-aromata de iti umple casa de pofte … Arata rețeta

  128. Tochitura de porc

    $ 0.00

    Preparata in mai toate zonele tarii noastre, tochitura e musai sa se serveasca langa un cocolos de mamaliga calda si un ou prajit peste care … Arata rețeta

  129. Medalion de curcan cu bacon

    $ 0,00

    Sa-ti impresionezi oaspetii nu-i lucru usor, mai ales daca-s deprinsi deja cu gustul ales al mancarurilor tale. Noi sfatuim sa mai incerci o data si … Arata rețeta

  130. Stufat cu vin

    $ 0.00

    I-am auzit pe unii zicand ca Pastele n-ar fi Paste fara traditionalul stufat, facut dupa reteta veche, pur romaneasca. Ei bine, reteta de mai jos, … Arata rețeta

  131. Tocanita cu sos picant

    $ 0.00

    De-i taiat porcul ori ba, vremea e mereu potrivita pentru o tocanita taraneasca, desavarsita intr-un ceaun la foc domol. De va lipseste vasul de tuci, … Arata rețeta