Price:
$0.00
Author:
Spornic

De-i taiat porcul ori ba, vremea e mereu potrivita pentru o tocanita taraneasca, desavarsita intr-un ceaun la foc domol. De va lipseste vasul de tuci, aflati ca tocanita poate iesi bogata si gustoasa si din mai modernul cuptor de aragaz, dupa cum am scris mai jos.

Pentru 4 portii, 250g/portie
Timp de preparare: 80 de minute
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente: 700 g muschi de porc, 1 kg rosii, 3 ardei rosii, 2 carnati, 2 ardei iuti, 2 cepe, 3 catei de usturoi, ulei Spornic La Toate, sare, piper

Se curata carnea de pielite, se taie cubulete si se pune la calit in uleiul incins. Se amesteca fara intrerupere sa nu se lipeasca. Separat, se curata si se spala ceapa, ardeii si usturoiul, dupa care se maruntesc. Se pun peste carnea inabusita impreuna cu carnatii taiati bucati si se lasa sa se caleasca in continuare. Se adauga apa fierbinte din cand in cand, ca sa nu se lipeasca bucatile intre ele.

In acest timp, se spala rosiile si se oparesc cateva minute, apoi se decojesc si se taie in bucati mai mari. Se verifica daca a fiert carnea, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun rosiile.

Se baga cratita la cuptor aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a facut tocanita, se toaca patrunjelul proaspat si se presara pe deasupra. Se serveste cu mamaliga aburinda sau cu paine coapta pe vatra.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather