Price:
$0.00
Author:
Spornic

I-am auzit pe unii zicand ca Pastele n-ar fi Paste fara traditionalul stufat, facut dupa reteta veche, pur romaneasca. Ei bine, reteta de mai jos, imbogatita cu o cana zdravana de vin rosu, ne-a dovedit ca stufatul nu este vestit degeaba, ci are toate cele necesare unui preparat special, de sarbatoare.

Pentru 4 portii, 250g/portie
Timp de preparare: 120 de minute
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente: 800 g carne de miel, 3 legaturi ceapa verde, 3 legaturi usturoi verde, ulei Spornic Premium, 1 lingura de faina, un pahar de vin rosu, bulion, sare, piper

Se spala si se taie carnea de miel in bucati potrivite si se prajesc in ulei, cateva minute pe fiecare parte, pana isi schimba culoarea. Se curata ceapa si usturoiul, se spala si se impletesc cate 2 fire de ceapa cu unul de usturoi, apoi se adauga peste carnea de miel inabusita. Se amesteca cu grija sa nu se arda si sa nu se rupa. Se mai lasa cateva minute pe aragaz sa dea 2-3 clocote, apoi se toarna vinul, bulionul si faina, amestecand continuu. Se transfera totul intr-o tava si se baga la cuptor. Vasul se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu, ca sa fiarba inabusit pana scade cat trebuie.

Stufatul se serveste cald, ornat cu frunze de patrunjel.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather