Preparata in mai toate zonele tarii noastre, tochitura e musai sa se serveasca langa un cocolos de mamaliga calda si un ou prajit peste care se rade branza sau cascaval. Iar gatitul, va spunem, nu-i mare lucru:
Pentru 2 portii, 200g/portie
Timp de preparare: 90 de minute
Grad de dificultate: mediu
Ingrediente: 300 g carne de porc, 2 ardei, 1 ceapa, 150 ml vin rosu, ulei Spornic La Toate, 3 catei usturoi, pasta de tomate, cimbru, sare, piper
Se toaca ceapa si cei doi ardei si se pun la calit cu putin ulei. Dupa ce legumele se inmoaie bine, se adauga carnea taiata bucatele si se caleste vreme de vreo 10 minute, pana ce isi schimba culoarea. Sa adauga paharul de vin si jumatate de lingurita de cimbru. Se lasa carnea sa inabuse in vin cateva minute, apoi se adauga un pahar de apa si se lasa la fiert la foc mediu. De indata ce bucatile de carne au fiert, se coloreaza cu doua linguri de pasta de tomate, lasand pe foc alte cateva minute. La final, se adauga inca o jumatate de lingurita de cimbru si se ameteste cu usturoiul maruntit si condimente. O gateala gustoasa si fara mofturi langa care merge de minune o ulcica de vin bun.