Price:
$0,00
Author:
Spornic

Ne-am indragostit de ardeii umpluti cand eram copii. Cand ne chema mama sa curatam ardei ori sa amestecam in compozitie. Nu-i casa, nu-i masa sa nu fi vazut ardei umpluti de toate culorile. In jumatatea de jos a tarii, bucataresele nu-i concep fara sos de rosii din belsug, pe cand in Bucovina si Ardeal veti vedea mereu langa cratita de ardei umpluti un borcan de smantana savuroasa si groasa de sta lingura teapana-n ea.

Ingrediente: 12-14 ardei grasi, 1 kg carne tocata de orice fel va place, 3 cepe, 1 ou,  500 g rosii pasate, 150 g orez, 80 ml ulei de floarea-soarelui Spornic La Toate, boia, 3 foi de dafin, patrunjel, cimbru, sare, piper.

Curatati si maruntiti ceapa, apoi puneti-o la calit in uleiul incins vreme 2-3 minute. Adaugati orezul si dati-i voie cateva minute sa danseze cu ceapa calita si sa imprumute putin din savoarea ei. Opriti focul si lasati-i pe indragostiti sa se domoleasca nitel si sa fie gata de intalnit musafiri: carnea tocata, verdeturile tocate si ele, oul, boiaua, sarea si piperul. Asigurati-va ca locul de intalnire este un vas cu peretii inalti, ca sa puteti apoi sa amestecati compozitia in voie. Ce-a fost mai greu a trecut si de fapt n-a fost greu deloc. Spalati bine ardeii si descotorositi-i de cotor si seminte cu ajutorul  unui cutit. Indesati ardeii cu amestecul de carne si bagati de seama sa nu-i umpleti de tot: orezul se va umfla la fierbere. Asezati ardeii in picioare, unul langa altul, intr-un vas termorezistent si turnati peste ei pasta de rosii pana se acopera trei sferturi din ardei. La nevoie, completati cu apa. Lasati cele 3 foi de dafin sa se piarda in peisaj si dati vasul la cuptorul incalzit la 200 de grade Celsius. Verificati din cand in cand nivelul sosului si adaugati apa fierbinte daca este necesar. Tineti la cuptor aproximativ 80 de minute. Serviti alaturi de sosul din rosii si o lingura zdravana de smantana  plina sau iaurt acrisor. Dupa cum va este pofta.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *