Price:
$0,00
Author:
Spornic

Adica gata cat ai zice “ma dusei sa trec la Olt”. S-asculti reteta asta din gura oltencei, cu graiul sau grabit, poate fi o sarcina anevoioasa, drept urmare am pus-o noi in randuri, sa poata gusta asa minunatie de mancare tot omul, ca-i moldovean, ardelean sau muntean.

Ingrediente: 400 g pulpa de porc, 100 g costita afumata, 200 g ciuperci (de padure, pentru o aroma mai pronuntata), 2 ardei grasi rosii, 1 ceapa mare, 200 ml bulion, 6 catei de usturoi, 50 ml ulei de floarea-soarelui Spornic La Foc Mare, 1 crenguta de cimbru, sare, piper.

Luati la mana carnea de porc, spalati-o si taiati-o in cuburi de-o imbucatura. Incingeti o tigaie cu ulei si adaugati carnea, urmata de costita taiata bucatele. Lasati-le la calit, amestecand din timp in timp, pana isi schimba carnea culoarea. Intre timp, treceti pe terenul legumelor si pregatiti ceapa maruntita, ardeii taiati pe lung si ciupercile felii. Aduceti-le pe toate la calit impreuna cu carnea, unde isi vor oferi sucurile aromate pentru binele intregii mancari. Cand s-au calit bunatatile, adaugati bulionul si fierbeti sub capac, pe foc potrivit, pana se patrunde carnea. Presarati cimbrul, usturoiul maruntit si condimentele si lasati inca 5 minute, sa fie toata lumea multumita. Olteanca get-beget prepara intotdeauna si-o mamaliga pripita, sa nu care cumva sa lase tochitura neinsotita si pe oltean, flamand.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Tochitura ca-n Oltenia”

  1. Virtual serverSays…
    Replied on

    In speranta ca cele 11 retete pentru tochitura sunt pe placul vostru, va vom surprinde si cu alte retete delicioase, in curand. Pana atunci, pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *