Adica gata cat ai zice “ma dusei sa trec la Olt”. S-asculti reteta asta din gura oltencei, cu graiul sau grabit, poate fi o sarcina anevoioasa, drept urmare am pus-o noi in randuri, sa poata gusta asa minunatie de mancare tot omul, ca-i moldovean, ardelean sau muntean.
Ingrediente: 400 g pulpa de porc, 100 g costita afumata, 200 g ciuperci (de padure, pentru o aroma mai pronuntata), 2 ardei grasi rosii, 1 ceapa mare, 200 ml bulion, 6 catei de usturoi, 50 ml ulei de floarea-soarelui Spornic La Foc Mare, 1 crenguta de cimbru, sare, piper.
Luati la mana carnea de porc, spalati-o si taiati-o in cuburi de-o imbucatura. Incingeti o tigaie cu ulei si adaugati carnea, urmata de costita taiata bucatele. Lasati-le la calit, amestecand din timp in timp, pana isi schimba carnea culoarea. Intre timp, treceti pe terenul legumelor si pregatiti ceapa maruntita, ardeii taiati pe lung si ciupercile felii. Aduceti-le pe toate la calit impreuna cu carnea, unde isi vor oferi sucurile aromate pentru binele intregii mancari. Cand s-au calit bunatatile, adaugati bulionul si fierbeti sub capac, pe foc potrivit, pana se patrunde carnea. Presarati cimbrul, usturoiul maruntit si condimentele si lasati inca 5 minute, sa fie toata lumea multumita. Olteanca get-beget prepara intotdeauna si-o mamaliga pripita, sa nu care cumva sa lase tochitura neinsotita si pe oltean, flamand.




One thought on “Tochitura ca-n Oltenia”
Virtual serverSays…
Replied onIn speranta ca cele 11 retete pentru tochitura sunt pe placul vostru, va vom surprinde si cu alte retete delicioase, in curand. Pana atunci, pofta buna!