Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Din capitala varzariilor – Ardealul – vine aceasta reteta cu influente sasesti si cu denumire maghiara: laste cu varza. Surioara mai modesta a verzei a la Cluj, reteta de mai jos e cat se poate de lejera si savuroasa, numai buna de umplut farfuriile intr-o zi de post.

Ingrediente: 2 verze de marime medie, 2 cepe albe, 400 g taietei (fara ou in compozitie, daca tineti post), aprox. 150 ml ulei de floarea-soarelui Spornic La Toate, piper din belsug, sare, smantana pentru servit (optional).

Luati varza la ras sau la taiat fin si nu va opriti pana nu o nimiciti pe toata. Frecati-o cu sare si lasati-o nu mai mult de jumatate de ora, sa-si scurga zeama in exces. In acest timp, puneti la calit ceapa curatata si maruntita si lasati-o in ulei incins pana devina sticloasa. Adaugati varza stoarsa si lasati la foc potrivit vreme de jumatate de ora, amestecand adesea, sa nu cumva sa se prinda de cratita. Cand s-au evaporat sucurile si a scazut mancarea, potriviti de sare, piper si cativa fulgi de ardei iute, daca va place usor picant. “Piper, piper, puneti piper!” e poate cel mai de pret sfat pe care vi-l lasam. Credeti-ne pe cuvant acum si convingeti-va mai tarziu la masa ca piperul este ingredientul cheie al acestei retete.
Nu va ramane decat sa fierbeti taieteii in apa cu sare si sa-i amestecati cu varza calita. Lasati pe foc inca 5 minute, amestecand fara incetare. Pregatiti farfuriile si o strachina de smantana si serviti mancarea celor dragi.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

2 thoughts on “Taitei cu varza”

  1. SidySays…
    Replied on

    Pe la noi se face tot asa , dar…fara ceapa !
    Iar la sfarsit se adauga mult piper si fara smantana….

  2. HostingSays…
    Replied on

    Miroase grozav in bucatarie!! Varza a la Cluj este gata. S-a rumenit fain pe margini si a devenit aurie la suprafata.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *