Price:
$
Author:
Spornic

Vita Stroganoff

Ingrediente pentru 4 portii: 500 g muschi de vita, 200 g ciuperci proaspete, 150 g smantana min. 20% grasime, 100 ml ulei Spornic Premium, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 60 ml coniac, 1 lingura de mustar, 1 lingurita boia dulce, o lingura faina, 300 ml supa de vita, sare, piper.

Carnea se curata si se taie fasii subtiri, perpendicular pe fibre. Se asezoneaza cu sare si piper si se pune la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei pana se rumeneste, apoi se flambeaza cu coniac. Daca sunteti nesiguri pe tehnica dvs de flambare, adaugati coniacul mai tarziu in sosul de ciuperci.

Separat se prepara sosul de ciuperci cu smantana. Caliti si ceapa si usturoiul tocate fin pana ce solzisorii de ceapa devin translucizi. Intre timp curatati si feliati ciupercile, apoi adaugati-le peste ceapa. Se calesc impreuna timp de 7-8 minute. Luati de pe foc si adaugati lingura de faina si lingurita de boia, amestecand in compozitie pana se omogenizeaza.

Vine randul supei de vita. Fie folositi o supa pregatita in casa dinainte, fie “trisati” doar putin cu un cubulet cu gust de vita dizolvat in 300 ml de apa. Turnati supa peste “rântaș” si puneti pe aragaz la foc mediu, sa dea in clocot. Acum e momentul sa adaugati coniacul, daca nu ati flambat carnea cu el.

Aduceti in compozitie si mustarul, si smantana diluata dinainte cu putina supa de vita. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Fierbeti cateva minute la foc mic, amestecand foarte des. Este esential ca smantana sa aiba un continut de grasime de minim 20%, ca sa reziste cu brio prepararii termice.

Adaugati si fasiile de carne de vita si mai lasati pe foc vreo 5 minute, sa se imprieteneasca aromele una cu alta. In farfurie o serviti pe pat de orez, cartofi natur sau paste fainoase. Cateva firicele de marar sau patrunjel pentru o nota de prospetime si sunteti gata de servit un preparat de-a dreptul boieresc.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *