Price:
$
Author:
Spornic

Daca ne-ar auzii italienii get-beget ca spunem “lasagna cu penne”, ar sari ca arsi. Rar dai peste un popor care sa-si ia mancarea atat de in serios ca italienii. Numele preparatului lasagna vine de la denumirea pastelor care intra in compozitie: acele fasii patratoase de paste. In Italia, lasagna cu alt tip de paste e considerata un soi de blasfemie. Asa umbla vorba.

Asadar, lasagna cu penne un fel de contradictie in termeni pentru maestrii bucatari italieni. Intelegeti, desigur, ca am ales sa folosim acest “artificiu” pentru o intelegere rapida si usoara a preparatului. Sa nu-i spunem „placina cu penne” 🙂

Si oricum, in bucataria noastra treburile nu-s atat de solemne si de rigide. Gatitul se face cu mintea deschisa, cu bucurie si imaginatie. Dupa cum ne e si firea.

Ingrediente: 500 g paste fainoase tip penne, 800 g carne tocata de vita, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 600 g rosii in bulion sau rosii tocate la conserva, 2 linguri pasta de tomate, 300 g iaurt grecesc 2% grasime, 100 ml supa de pui sau legume, 200 g mozzarella feliata, 50 ml ulei Spornic Premium, 300 g cascaval ras, oregano, sare, piper.

Preincalziti cuptorul la 180° C. Pastele se fierb al dente, 5-6 minute, in apa cu sare si cativa stropi de ulei.

Curatati si maruntiti ceapa si usturoiul si dati pe razatoare morcovii. Incingeti intr-o tigaie uleiul si caliti ceapa pana devine sticloasa. Adaugati usturoiul si morcovul si presarati putina sare, sa se inmoaie mai rapid.

Aduceti in combinatie carnea tocata si caliti-o bine pe toate partile, vreo 7-8 minute. Dati-i putina culoare cu cele 2 linguri de pasta de tomate si amestecati vreme de 1 minut, sa se patrunda toate ingredientele. Completati compozitia cu rosiile in bulion, oregano, sare si piper. Lasati sa fiarba lent, pe foc mic, inca 5 minute.
In timpul asta, amestecati iaurtul cu supa calda de pui sau legume si 100 g cascaval ras. Amestecati pana se devin totuna.

Luati un vas de yena sau o tava inalta si formati lasagna, dupa cum urmeaza:
– un strat de ragu (compozitia de carne) -> un strat de paste -> ragu -> mozzarella feliata -> compozitia de iaurt -> paste -> ragu -> cascaval ras
… și la cuptor cu ea!

Si cum toate ingredientele au fost deja gatite separat, lasati lasagna la cuptor cel mult 25-30 de minute, pana se topeste branza de deasupra si devine aurie. Serviti cu salata verde, ca-i sezon si-ar fi pacat sa nu!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *