Price:
$
Author:
Spornic

Cel mai autentic preparat TEX-MEX. Reteta texana cu denumire mexicana. O tocanita picanta de carne de vita si ardei iute. Americanii inca se cearta intre ei daca boabele de fasole isi au sau nu locul in Chili. Pana or ajunge ei la un acord, noi alegem reteta cea mai gustoasa. Iat-o, deci:

Ingrediente: 500 g carne tocata de vita, 400 g boabe de fasole fiarta, 2 cepe, 1 ardei rosu, 400 g rosii bucati fara coaja, 2 lingurite pasta de tomate, 50 ml ulei Spornic Premium, 2 catei de usturoi, 1 lingurita boia de ardei, 1 lingurita boia de ardei iute, 1 cub cu aroma de vita, 1 lingurita chimion – optional, maghiran tocat – optional, 1 lingurita zahar brun, sare, piper.

Ceapa, ardeiul si usturoiul se maruntesc din cutit si se pun la calit intr-o tigaie inalta sau o cratita unsa cu ulei incins. Cand ceapa devina translucida, adaugati mirodeniile, dupa cum urmeaza: boia iute, boia dulce si, daca aveti prin casa, chimionul (care nu se confunda cu chimenul, cel de pe saratele si covrigei sarati). Amestecati bine cateva secunde si lasati condimentele sa se desfasoare dupa cum le este aroma.

Aduceti carnea tocata de vita in hora sfarainda si amestecati cu o lingura de lemn, s-o despletiti de tot pana nu mai ramane biluta de carne intacta. Caliti la foc mare pana nu mai rezista si isi schimba culoarea peste tot.

Cubuletul cu aroma de vita se dizolva in 300 ml de apa fierbinte, apoi se toarna peste carne. Adaugati o conserva de rosii bucati, maghiranul, pasta de tomate, sare, piper. Obligatoriu, o lingurita de zahar sau un patratel de ciocolata neagra, amaruie, sa desavarseasca intreaga aroma a preparatului. Pare ciudat, dar va asiguram ca este una dintre legile nescrise ale retetei originale de chili con carne.

Amestecati toata compozitia si lasati sa se gateasca la foc mic, sub capac. Interveniti din cand in cand cu o lingura de lemn sa va asigurati ca nu se prinde de cratita. Daca nu se astampara, adaugati cateva linguri de apa. Aspectul trebuie sa fie cel al unui sos ragu. Degustati si, daca e nevoie, dregeti cu putin ardei iute.

Cu 10 minute inainte de final, adaugati fasolea boabe, deja fiarta. Doua conserve de 200g. Fierbeti fara capac cateva minute si asezonati cu sare si piper, fix cat e nevoie.

Serviti minunea pe pat de orez si cu o plapumioara de iaurt. Promitem ca-ti lasa gura foc!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *