Price:
$0,00
Author:
Spornic

Burgeri rumeni si rotunjori ne-au fost insotitori deliciosi in multe dintre serile de vara petrecute intre prieteni. Si atata s-a minunat toata lumea ca ar fi pacat sa nu dam mai departe reteta aceasta de o poate face orice incepator intr-ale bucatariei.

Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan, 1 ceapa alba, 2 felii de paine, un ou, 10 ml ulei Spornic La Foc Mare, boia iute, cimbru, patrunjel, sare, piper

Pentru 3 portii, 2 burgeri/portie
Timp de preparare: 30 min
Grad de dificultate: redus

Maruntiti ceapa si puneti-o la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Intre timp, pregatiti compozitia pentru burgeri: adaugati peste carne oul crud, painea inmuiata in apa si apoi scursa, verdeturile si condimentele. Puteti folosi orice planta aromatica ce va starneste pofte, dar in cantitati moderate, ca sa nu acapareze celelalte arome.

Adaugati si ceapa calita ce a apucat sa se raceasca si amestecati bine compozitia. Pregatiti o tigaie grill, cu fundul gros, si lasati-o pe foc sa se incinga. Modelati burgerii la un diametru mai mare decat aveti nevoie, caci se vor strange la focul mare de sub tigaie, si lasati-i la rumenit cam 4 minute pe fiecare parte. Scoateti-i pe o farfurie si acoperiti-i cu cate o felie de branza topita de dragul lor.

Pont: luati un avocado bine copt, il lepadati de sambure si coaja si il maruntiti cu o furculita. Adaugati o jumatate de ceapa rosie tocata si putina sare si pregatiti o pasta delicioasa cu care puteti orna burgerul la final.

Nu va mai ramane decat sa-i asezati in chifle si sa-i maguliti cu felii de ceapa rosie, castravete murat, fire de varza creata sau salata verde. Iar data viitoare, sigur-sigur se lasa cu cantitate dubla.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *