Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Iubim de-a dreptul salata de vinete si asta nu-i o noutate, sta scris aici. De la ritualul pregatirii la aroma inconfundabila a vinetelor parjolite pe gratar, cine ar putea face mofturi la bucate asa incantatoare, asa potrivite?

Ingrediente: 4 vinete medii, 1 ceapa alba mare, 60 ml ulei Spornic La Toate, sare
Pentru vinete cu maioneza mai aveti nevoie de zeama de lamaie, mustar, un galbenus de ou si ulei.

Pentru: 4 portii, 180 g per portie
Timp de pregatire: 60 min
Grad de dificultate: redus

Alegeti vinete nu foarte tari si dati-le sub jet de apa ca sa fie pregatite de coacere. Asezati-le pe gratar sau pe o plita incinsa si intoarceti-le cu grija de jur imprejur, pana cand sfaraie si sunt moi pe toate partile. Curatati bine vinetele de coaja si lasati-le la scurs intr-o sita, deasupra unui castron, pana ce se leapada de zeama amaruie. Tocati-le marunt (bine-ar fi sa nu folositi cutite metalice, ca sa preveniti oxidarea vinetelor), stropiti-le cu sare si turnati ulei in fir subtire, amestecand continuu. Tocati fin ceapa si adaugati in compozitie. Salata trebuie sa fi crescut deja spornic si sa fie gata de pus pe paine proaspata, langa branza si rosii.

Daca va plac vinetele cu maioneza, puneti degraba intr-un castron galbenusul de ou, 2 lingurite de mustar si turnati incet si amanat ulei de floarea-soarelui, amestecand cu lingura de lemn fara incetare. Cand vi se pare ca-i destula maioneza, acriti cu putina zeama de lamaie si puneti peste vinetele tocate cu ceapa. Daca va mai tin poftele, lasati nitel salata la rece sa se impreuneze aromele. Pofta buna!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Salata de vinete”

  1. De ce iubim salata de vinete | SpornicSays…
    Replied on

    […] vrea sa-l cunoastem pe acela dintre voi care poate zice ca n-a gustat in viata lui salata de vinete. Si daca chiar l-om gasi (desi avem atatea indoieli!), ne-am dori sa-i explicam cum sta treaba cu […]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *