Price:
$0,00
Author:
Spornic

In mod obisnuit, la cartofii taranesti pregatiti in bucatariile Devei si in imprejurimi e musai sa se alature o pereche de virsli de Hateg sau Brad. Adica niste carnaciori din carne de oaie, picanti, zemosi, proaspat fierti. Asa am auzit din gura unor devence get-beget. Iar cine a gustat un virslu, strasnica mandrie locala, stie despre ce vorbim. Astazi insa, ne randuim poftele dupa rostul sfantului Post si ne bucuram de mancare ceva mai cumpatata. Imbujorata cu boia si impodobita cu fulgi de ceapa aurie. Bucataria ardeleneasca la ea acasa.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 3 cepe mari, 2 ardei grasi, 60 ml ulei Spornic La Foc Mare, 50 g amestec de boia dulce si iute, masline verzi, sare, piper.

Spalati bine cartofii si-i puneti la fiert in coaja. Cand intra furculita fara poticneli in cartofi, atunci aruncati apa si-i lasati sa se raceasca dupa voia lor. Asta inseamna sa nu turnati apa rece peste ei, caci vor deveni sfaramiciosi si greu de feliat mai apoi. Ii curatati de coaja si ii taiati rondele (in unele bucatarii din Ardeal, aceeasi reteta se prepara maruntind cartofii prin razatoare). Condimentati cu sare si piper.

Curatati si tocati ceapa si puneti-o la calit in uleiul incins. Dupa 2-3 minute, adaugati ardeii curatati de seminte si maruntiti. Presarati sare, piper si jumatate din boia, amestecati bine si lasati-le pe foc mic alte cateva minute, pana se inmoaie legumele. Adaugati cartofii, restul de boia, maslinele si lasati-i 5 minute, amestecand si intorcandu-i pe ambele parti. Cand sunt gata, opriti focul si scoateti din camara borcanul de castraveti murati. Combinatie sigura, testata de toti ardelenii.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *