Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Ingrediente pentru 20 bucati: 400 g faina, 120 g unt, 1 ou, 150 g smantana, 1 legatura de leurda proaspata, 40 ml Spornic La Toate, 10 g drojdie uscata, sare, piper.

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia uscata si un praf de sare. Adaugati un ou si untul taiat cubulete si framantati pana obtineti un aluat cu textura sfaramicioasa. Presarati piper si turnati smantana, ca sa lege compozitia, si framantati vreme de 10-15 minute. Formati o bila de aluat, acoperiti castronul si lasati-l deoparte cel putin jumatate de ora. Neaparat la loc caldut sau macar la temperatura camerei.

Intre timp spalati si tocati frunzele usturoiate de leurda. Intindeti aluatul intr-o forma patrata, pictati-l cu ulei spornicesc si acoperiti-l cu leurda. Impachetati aluatul, lasati-l 15 minute, apoi repetati procesul de inca doua ori. Pentru ultima data, intindeti aluatul nu foarte subtire si decupati pogacele cu o forma speciala sau cu un pahar rotund. Aluatul ramas in urma decuparii il intindeti din nou si formati alte pogacele.

Asezati-le in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si pictati-le cu galbenus de ou. Presarati cateva seminte de chimen pentru un buchet si mai bogat de arome. Se dau la cuptorul preincalzit la 180⁰ C si se lasa timp de jumatate de ora, pana obtin o crusta de un auriu ispititor. Asteptati sa se racoreasca si serviti-le ca pe malul Mediteranei – cu un sos de iaurt, zeama de lamaie verde si menta proaspata.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *