Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Sau cheesecake-ul bucatariilor taranesti. Blat pufos, umplutura de branza dulce si topping de fructe. Adica magiun de prune, dintr-acela de sta si 2-3 ani pe rafturile camarii, in asteptarea placintei-pereche.
Spuneti-le oaspetilor ca ati pregatit pentru ei branzoaice cum obisnuia mama sa faca, apoi serviti-le minunatiile acestea in doua culori. Garantam c-or sa vrea cu totii sa o cunoasca pe ea, mama.

Ingrediente: 500 g faina, 150 g zahar, 250 ml lapte, 5 oua,  10 g drojdie uscata, 60 ml ulei Spornic La Toate, 200 g branza de vaci, 250 g magiun de prune,  4 pliculete zahar vanilinat, coaja rasa de la o lamaie si/sau portocala, 100 g stafide, sare.

Amestecati intr-un castron faina cu drojdia (cea uscata nu e necesar sa fie dizolvata inainte) si adaugati un praf de sare. Separat, bateti 3 oua cu 100 g zahar si adaugati laptele putin caldut si uleiul. Adaugati 2 pliculete de zahar vanilinat. Amestecati cu ingredientele uscate si framantati cam 15 minute, pana devine aluatul elastic. Lasati la dospit intr-o incapere calda pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Intre timp, scurgeti branza foarte bine si amestecati-o cu 2 oua si 50 g zahar. Presarati putina sare si adaugati stafidele, zaharul vanilinat si coaja de citrice si amestecati pana se incorporeaza toate. Daca va place mai dulce, puteti adauga zahar dupa gust.

Pregatiti blatul de lucru pentru aluat. Framantati aluatul dospit inca 5 minute, apoi il intindeti foaie groasa de aproximativ un 1 cm. Lasati-le la cald sa mai creasca putin, apoi, cu ajutorul unui pahar cu gura larga, decupati cerculete in tot aluatul. Apasati centrul cerculetului pana obtineti o scobitura pe care o umpleti cu branza pe jumatate si cu magiun, cealalta jumatate. Intelegeti acum ca e neaparat nevoie de magiun sau o marmelada foarte consistenta, care nu se topeste la cuptor. Nu exagerati cu umplutura si, daca mai este nevoie, ridicati putin marginile branzoaicelor, sa fiti siguri ca nu se scurge nimic in tava. Pictati marginile cu unt topit sau galbenus de ou, apoi dati-le la cuptorul incins la 180° C pana se rumeneste aluatul. Lasati-le la racit si serviti-le pudrate cu zahar.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Branzoaice cu magiun”

  1. SidoniaSays…
    Replied on

    Doamne cum arata si aroma lor a ajuns pina la mine ! Nu am mancat niciodata branzoici cu magiun+branza, dar…trebuie incercat ca prea fain arata !
    Bravo voua…astept si alte retete…!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *