Price:
$0.00
Author:
Spornic

Serile in familie sunt incununate mereu de o masa gustoasa. Multe preparate aromate abia asteapta sa umple farfuriile, iar cartofii nu lipsesc mai niciodata, mancati cu pofta nestavilita de toti cei ce-apuca sa ia.

Ingrediente:  2 kg cartofi, 150 ml ulei Spornic La Toate, 2 fire de usturoi verde, rozmarin, busuioc, sare, piper

Pentru 6 portii, 200 g/portie
Timp de preparare: 90 minute
Grad de dificultate: redus

Treaba incepe cu alegerea cartofilor potriviti, sa fie albi si lungi cam de-o palma. Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati in fasii lungi. Intre timp, dati drumul la cuptor la 180 de grade.  Asezati cartofii intr-o tava cu peretii mai inalti si lasati-i sa v-astepte. Puneti uleiul intr-o cana si aromatizati-l, dupa cum va lasa inima, cu rozmarin, usturoi verde taiat marunt, busuioc, sare si piper. Amestecati bine si turnati unsoarea aromata peste cartofi, amestecand cu mana pana ce v-ati asigurat ca sunt toti luciosi si imbibati. Ii acoperiti apoi cu o folie de aluminiu si ii bagati in cuptorul incins. Dupa jumatate de ceas, cand intra furculita fara poticneli in cartofi, scoateti folia de aluminiu si ii mai lasati cam 15-20 de minute, pana prind o crusta frumoasa.  Puneti-i in farfurie langa o bucata de peste gatit la cuptor sau un snitel crocant. Iar daca sunteti iubitori de verdeturi proaspete, puneti langa si o salata cu legume, stropita cu putina zeama de lamaie. Sa va fie de bine!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *