Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Rasfatul la noi, la romani, trece prin stomac. Si ce bine!!! Asa se alinta cei dragi cu dulciuri de casa cum numai din maini de mama iubitoare pot iesi. Zemoase si dulci de nu te-ncumeti sa le mai lasi jos, amandinele sunt o desfatare pentru oricine doreste un desert regesc, de ne-mpartit cu nimeni.

Ingrediente:
Blat: 200 g zahar, 6 oua, 30 ml apa, 30 ml ulei Spornic La Toate, 20 g cacao, 80 g faina
Sirop: 200 g zahar, 400 ml apa, 2 plicuri cappuccino cu ciocolata
Crema: 150 g zahar pudra, 3 galbenusuri, 250 g margarina, 3 linguri cacao
Glazura cacao si caramel: 75 g zahar brun, 40 g unt, 10 g smantana, 10 g cacao
Ornat: 100 g ciocolata

Pentru 8 portii, 150 g/portie
Timp de preparare: 120 minute
Grad de dificultate: mediu

Pentru ca toate lucrurile-s randuite chibzuit, mai intai e bine sa va apucati de prepararea blatului, ca sa va fie mai lesne sa le duceti pe toate la bun sfarsit intr-un timp cat mai scurt. Pregatiti un castron inalt, in care puneti doar albusurile pe care le bateti bine cu mixerul pana ce raman de neclintit. Adaugati treptat zaharul, apa si galbenusurile frecate in prealabil cu putin ulei pana ce devin crema. Amestecati molcom cu lingura, afanand compozitia, ca sa prinda aer si sa creasca spornic. Incepeti sa adaugati faina amestecata cu cacao, in portii mici, ca sa se-amestece fara cocoloase.

Lasati aluatul sa sada cat pregatiti o tava mai inalta, tapetata cu hartie de copt si preincalziti cuptorul la 175 de grade. Turnati aluatul uniform si dati-l la cuptor vreo 35 de minute, cat sa prinda culoare.

Cat blatul sta in cuptor, nu e vreme de saga, apucati-va repede de sirop, intr-o craticioara la foc mic. Puneti toate ingredientele si amestecati continuu pana incepe sa fiarba. De aici nu mai e cale lunga: mai lasati vreo 5 minute sa fiarba si apoi lasati-o deoparte, langa un geam, ca sa se raceasca mai repede.

Ca sa v-apucati de crema, lasati margarina sa se-ncalzeasca pe langa aragaz si apoi azvarliti-o intr-un castron, unde o amestecati cu mixerul pana ce capata alura de crema fina. Peste ea turnati zaharul pudra, galbenusurile si pudra de cacao, amestecand pana sunt totuna. Dupa ce s-a racit blatul, il taiati in doua si puneti prima jumatate pe o tava si o insiropati bine.

Intindeti crema si puneti cea de-a doua bucata de blat, pe care o insiropati, nici prea mult, nici prea putin. Dati tava la frigider, cel putin vreo 2 ore, iar cand este rece si se tine tare, taiati in bucati patrate.

Intre timp, pregatiti glazura de cacao si caramel intr-un ibric, la foc mic. Adaugati toate ingredientele si amestecati pana se topeste zaharul si capata o consistenta cremoasa si lipicioasa. Cand se raceste turnati cu generozitate peste fiecare bucata de amandina si treceti mai departe la ornat. Topiti ciocolata si, cand o fi mai rece, ornati amandinele in ce model va face placere. Lasati la racit amandinele cat va mai puteti abtine si-apoi serviti-le alaturi de cei dragi.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *