Price:
$0.00
Author:
Spornic

Cea mai sanatoasa carne e cea de peste, asa se zice, si extragem din ea grasimi bune si vitamine ca sa avem spor la toate. Ba mai mult, unii zic ca pe langa peste trebuie sa pui pe masa cel putin un pahar de vin ca sa aiba pestele in ce inota. Asa ca pregatiti degraba vinul alb ca sa aiba scrumbia in ce se imbaia.

Ingrediente: 2 scrumbii, 3-4 lamai, 40 ml ulei Spornic la Toate, 400 g cartofi,  patrunjel, rozmarin, menta, sare de mare, piper

Pentru 2 portii, 350 g/portie
Timp de preparare: 60 minute
Grad dificultate: mediu

Preincalziti cuptorul la 200 de grade, taiati scrumbia pe burta, curatati-o bine si  spalati-o. O stergeti cu un servet curat si puneti in interiorul ei feliile de lamaie, un strop de ulei si verdeturile. Asezati apoi scrumbia pe o folie de aluminiu si o ungeti cu ulei, turnati zeama de la o lamaie si o inchideti bine sa nu cumva sa scape sucul delicios. Puneti scrumbia la cuptor vreo 20 de minute intr-o tava si va apucati de garnitura de cartofi. Ii curatati si ii taiati in bucati mai mari si ii puneti la fiert intr-o oala generoasa la foc mic. Intre timp mai verificati scrumbia, scoateti staniolul si o mai lasati 15 minute sa se coaca in sucul propriu. O intoarceti de cateva ori pe ambele parti si o scoateti pe un platou unde o sarati si piperati dupa gust. Intre timp scurgeti apa de la cartofi, ii sarati si ii presarati cu putina verdeata. Serviti-i alaturi de scrumbia stropita cu putina zeama de lamaie.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *