Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Varianta spectaculoasa a cartofilor copti de bunici in cuptorul sobei de la tara. Un deliciu cald pentru seri in familie, stiti voi, dintr-acelea in care se intorc toti acasa dupa o zi lunga si prea obositoare. Ca sa gaseasca un camin cald, o fata zambitoare si un cuptor ce rumeneste o surpriza “cum numai mama stie sa faca…”

Ingrediente: 8 cartofi de marime medie, 150 g branza sarata, 70 g bacon bucatele, 1 ou, 1 ceapa de marime medie, 4 linguri de ulei de floarea-soarelui Spornic La Toate, sare, piper, verdeturi proaspete pentru decorat.

Dati cartofii sub jet de apa si folositi-va de partea aspra a unui burete de bucatarie ca sa-i curatati foarte bine. Ii mangaiati cu ulei de floarea-soarelui si ii dati la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius. Sunt perfect copti atunci cand intra furculita in ei fara poticneli, dar „carnea” le ramane ferma.

Dupa ce iau putin aer, incepeti sa-i scobiti pe fiecare de miezul cel pufos, lasand o margine putin grasulie de pulpa si coaja de cartof. Sa nu care cumva sa aruncati miezul, avem planuri pentru el. Puneti uleiul ramas intr-o tigaie la incins si adaugati bucatelele de bacon, rumeniti-le bine, apoi scoateti-le pe un servet.

Maruntiti ceapa si caliti-o in acelasi ulei pana devine translucida. Acum e momentul de glorie al tuturor ingredientelor, caci se vor vedea laolalta intr-o fantezie de arome. Amestecati ceapa cu baconul si cu miezul de cartofi pasat cu furculita si lasati sa se zvante putin compozitia. Adaugati oul, branza rasa si asezonati cu sare si piper.

Amestecati si umpleti cartofii cu compozitia rezultata, apoi dati-i din nou la cuptor pentru un sfert de ora, la foc mediu (160 – 170 grade Celsius). Se ploua cu fulgi de patrunjel sau ceapa verde proaspat maruntita si se servesc calduti, aburinzi, rumeni… un deliciu!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *