Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Unii ii mai zic paine irlandeza, de parca dincolo de Canalul Manecii s-ar fi inventat laptele covasit. E drept insa ca painea asta, dreasa cu bicarbonat de sodiu si imbogatita deseori cu stafide si seminte de chimen, se coace de multi ani in bucatariile irlandeze. Foarte rapida si savuroasa, ca aproape ne-om declara invidiosi ca n-am descoperit-o noi.

Ingrediente: 550 g faina alba sau integrala, 100 g fulgi de ovaz (optional), 1 lingurita bicarbonat de sodiu, o lingurita sare, ½ lingurita zahar, 500 ml lapte acru.

Puneti deoparte niste faina, sa ne ajute mai tarziu la framantat. Restul de faina il amestecati cu ovazul, bicarbonatul de sodiu, sarea si zaharul. „Sapati” o groapa si degetele si puneti laptele covasit, il amestecati si-l framantati pana se uniformizeaza. Nu prea mult, ca vrem ca aluatul sa ramana aerisit si pufos. Formati painea si-o puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor. Nici vorba de timp pierdut la dospit. Lasati in jur de 45 de minute in cuptor, pana se formeaza o crusta rumena si crocanta de trosneste cand o rupi. Un cutit, un cub de unt si o bucata de paine calda. Sa fiti sanatosi!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *