Aperitive

  1. Cuibul cocosului de munte – salata ruseasca

    $

    Toata lumea vrea cartofi prajiti si apoi se multumeste cu o salata “saraca” in calorii. C-asa au zis unii, ca prajelile sunt bau-bau pentru sanatate si … Arata rețeta

  2. Ceapa umpluta ca la Caransebes

    $

    Pe scurt: se ia o reteta batraneasca cu origini banatene, se trece prin filtrul culinar spornicesc si se transmite cu drag celor pasionati de gatit … Arata rețeta

  3. Quesadilla cu pui

    $

    In quesadilla poti pune aproape orice ingredient. Obligatorii sunt doar foile de tortilla (din porumb, asa cum cere reteta originala, sau din grau, pe care … Arata rețeta

  4. Aripioare lipicioase

    $

    Se spune despre  reteta aceasta ca e perfecta de servit la petreceri. Aripioare care se prepara rapid si fac senzatie. Au lipici, cum s-ar zice. … Arata rețeta

  5. Placinta dobrogeana cu carne

    $

    Ingrediente: Aluat: 600 g faina, 100 ml ulei Spornic Premium, 2 oua, 200 g unt, 1 lingura otet, sare, piper, apa cat cuprinde aluatul (aproximativ … Arata rețeta

  6. Langosi ca-n Ardeal

    $

    Ingrediente: 500 g faina, 200 ml lapte, 2 oua, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 1 varf de cutit sare, 300 ml ulei Spornic … Arata rețeta

  7. Branza feta prajita in susan si miere

    $

    Cine nu e in vacanta, se simte ca-n vacanta. Stim noi cum se face. O reteta pregatita la mijloc de vara, rupta parca din meniul … Arata rețeta

  8. Salata de gogonele fripte

    $

    Proaspat adusa din Oltenia, reteta, nu salata. Din Oltenia satelor fierbinti, a soarelui dogoritor, a prazului si-a muraturilor prajite. Modul de preparare este cum nu … Arata rețeta

  9. Porumb copt invelit in bacon

    $

    Ingrediente: 5 buc porumb tanar, 10-15 felii bacon (in functie de marimea porumbului), 3 lingurite unt topit, 2 lingurite amestec de ierburi uscate (oregano, busuioc, … Arata rețeta

  10. Rulouri de vinete cu branza si nuci

    $

    Ingrediente: 2-3 vinete lunguiete, 200 g branza feta, 150 g miez de nuca, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei Spornic Premium, 40 ml iaurt, … Arata rețeta

  11. Flori de dovlecel umplute

    $

    Rar, foarte rar ti-e dat s-auzi asa nastrusnicie, la care sa casti ochii de mirare pana citesti reteta si-un pic dupa. Si apoi sa-ti vina … Arata rețeta

  12. Penne usturoiate cu mozzarella si sos de rosii

    $

    Aceasta e una dintre mancarurile care, ai zice, n-are nevoie de reteta. Este cina pe care o pregatesti cu “ce gasesti prin frigider” dupa o … Arata rețeta

  13. Oua scotiene

    $

    Se zice ca pe scotieni ii poti supara doar daca spui “fusta” in loc de “kilt” sau daca vorbesti de rau traditionalele lor Scotch Eggs. … Arata rețeta

  14. Chiftelute-curcubeu (de post)

    $ 0,00

    Am stabilit deja: Toata lumea vrea cartofi prajiti. Dar mai credem in ceva: postul nu inseamna doar cartofi. Bucataria postului  este despre diversitate si creativitate. … Arata rețeta

  15. Placinta cu ton

    $ 0,00

    Ingrediente: 500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 150 ml ulei Spornic La Toate, 1 lingurita de zahar, 3 cepe, 3 conserve de ton, 200 … Arata rețeta

  16. Pogacele cu leurda

    $ 0,00

    Ingrediente pentru 20 bucati: 400 g faina, 120 g unt, 1 ou, 150 g smantana, 1 legatura de leurda proaspata, 40 ml Spornic La Toate, … Arata rețeta

  17. Pate de ciuperci

    $ 0,00

    Rafturile magazinelor se supraincarca zilele acestea cu mii de produse vegetale, numai bune pentru zilele de post. Atat de imbietoare in ambalajele lor care mai … Arata rețeta

  18. Rulada de spanac cu branza si somon

    $ 0,00

    Oficial, e primavara. Pe cer si in farfurii. Pietele s-au innoit si ele cu parfum de frunze proaspete de tot felul. Cu natura nu te … Arata rețeta

  19. Piftie de crap

    $ 0,00

    Nu stim altii ce prefera in zilele cu soare stralucitor si grade multe in termometre. Noua ne zboara gandul la zilele de vara cu balaceala … Arata rețeta

  20. Cartofi umpluti cu branza si bacon

    $ 0,00

    Varianta spectaculoasa a cartofilor copti de bunici in cuptorul sobei de la tara. Un deliciu cald pentru seri in familie, stiti voi, dintr-acelea in care … Arata rețeta

  21. Paine cu lapte acru

    $ 0,00

    Unii ii mai zic paine irlandeza, de parca dincolo de Canalul Manecii s-ar fi inventat laptele covasit. E drept insa ca painea asta, dreasa cu bicarbonat … Arata rețeta

  22. Chiftele de cartofi

    $ 0,00

    Batranii din Maramures le zic hrenzele, cei din Bucovina le-au botezat tocinei. In unele bucatarii se servesc cu smantana si branza rasa, in altele se … Arata rețeta

  23. Salata de vinete

    $ 0,00

    Iubim de-a dreptul salata de vinete si asta nu-i o noutate, sta scris aici. De la ritualul pregatirii la aroma inconfundabila a vinetelor parjolite pe … Arata rețeta

  24. Unt din seminte de floarea-soarelui

    $

    N-am vazut pana acum om care sa nu inghita in sec la auzul cuvantului unt.  E atata voluptate ascunsa intr-un cuvant, ca nu se poate … Arata rețeta

  25. Oua umplute

    $ 0.00

    De Paste, toata familia, de la mic la mare, se intrece in rasete si oua ciocnite ba mai drept, ba mai stramb, care mai de … Arata rețeta

  26. Placinta cu ceapa

    $ 0.00

    Cu ardoare ne zboara gandurile la o ultima dospeala inainte de marea dezmortire a primaverii si a pamantului, o placinta care sa-ncalzeasca toata casa, ca-n … Arata rețeta

  27. Fasole batuta

    $ 0.00

    Nu-i roman neaos cel ce n-a auzit de fasole batuta, o mancare romaneasca gustata intai in copilarie, in farfurii pline puse pe masa de bunici, … Arata rețeta