Price:
$
Author:
Spornic

Ingrediente: 500 g carne tocata amestec porc-vita, 1 ceapa, 6 catei de usturoi, 1 felie de paine, 1 ou, 100 ml ulei Spornic Premium, 2-300 ml rosii in bulion, 1 lingura zahar, ½ legatura patrunjel, 5-6 fire de busuioc proaspat, 1 lingurita oregano sau nucsoara (ce va place mai mult), sare, piper.

Chiftelutele au cea mai simpla reteta din lume, nu-i asa? Carnea tocata se amesteca cu un ou crud, 2 catei de usturoi zdrobiti, patrunjelul tocat, oregano sau nucsoara, sare si piper. Painea se umezeste si se adauga in compozitie. Se amesteca foarte bine cu mana, pentru eficienta, autenticitate si sentimentul incomparabil ca asemenea deliciu a iesit din mainile tale :).

Formati chiftele mititele in palma si puneti-le toate-odata in tigaia cu ulei incins. Le amestecati bine, le invartiti, le ametiti, pana nu mai stiu care-a fost culoarea lor inainte de prajite. Sa le rumeniti bine la suprafata, dar sa nu le gatiti chiar de tot in interior. Le scoateti pe servetele absorbante si tineti aproape tigaia cu ce-a mai ramas din ulei.

Pregatirea sosului, nici aici nu-i mare scofala. Maruntiti ceapa, taiati usturoiul bucati si le caliti in uleiul ramas de la chiftele. Asa-i cu uleiul High-Oleic, de la prima prajeala in sus incepe sa se simta cel mai bine. Adaugati rosiile in bulion si o cana de apa calda, busuiocul proaspat si se fierbe sub capac vreo 10 minute.

Cu ajutorul unui blender, pasati compozitia intr-un sos fin, adaugati putin zahar. Cine prefera un sos usor picant, poate adauga cativa fulgi de ardei iute.

Chiftelutele se asaza intr-un vas termorezistent, se toarna sosul si se dau la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ un sfert de ora. Italienii mai gatesc spaghetti langa ele, noua ne plac si asa simple si deosebit de aromate. Alegerea-i a voastra, dupa pofta, dupa chef.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *