Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Proaspat adusa din Oltenia, reteta, nu salata. Din Oltenia satelor fierbinti, a soarelui dogoritor, a prazului si-a muraturilor prajite. Modul de preparare este cum nu se poate mai simplu si mai la indemana, caci se prepara la fel ca salata de vinete si, zic unii cu suflet oltenesc, c-ar fi si mai gustoasa. Or fi oltenii mandri si laudarosi, insa noi va zicem doar atat: lubenita de Dabuleni, rosii dulci si tuguiate si carnati oltenesti. Iar acum, salata de gogonele fripte:

Ingrediente: 1 kg gogonele (rosii verzi), 1 rosie mai parguita, 1 ceapa, ulei Spornic Premium cat incape, sare.

Pregatiti si incingeti gratarul care va parjoli gogonelele. Le puteti coace si la grill-ul din cuptor, intr-o zi mai racoroasa, ca pe vinete. Varianta ideala este, desigur, gratarul din curte, ca sa prinda legumele mireasma  incantatoare de fum.

Puneti gogonele la copt si intoarceti-le pe toate partile pana se inmoaie. Scoateti-le intr-un castron si imprastiati sare pe ele, ca sa-si lepede coaja mai usor. Dupa ce s-au racit indeajuns, le decojiti, le indeparati cotorul si le tocati cu un cutit. Pentru o consistenta foarte fina, le maruntiti in blender.

Ceapa se toaca si ea si se amesteca cu gogonelele. Amestecati insistent in timp ce turnati ulei in fir subtire pana se hranesc indeajuns gogonele cu stropi de soare. Ca la salata de vinete. Sare, dupa gust. Paine proaspata, dupa pofta. Sa va fie de bine!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *