Price:
$
Author:
Spornic

Ingrediente
Blat: 3 oua, 50 g zahar, 120 g unt, o tableta (100 g) de ciocolata neagra, 150 g faina, un pliculet praf de copt, esenta de vanilie
Crema: 200 g cirese fara samburi, 300 g crema fina de branza sau ricotta sau mascarpone, 100 g zahar, 3 oua, coaja rasa lamaie, 2 pliculete zahar vanilat.

Intr-un castron larg amestecati ouale cu zaharul si folositi un mixer la viteza mare ca sa le incorporati. Adaugati cativa stropi de esenta de vanilie ca sa-i dati o aroma intensa.

Unul si ciocolata taiate cubulete se pun la topit intr-o cratita pe foc mic. Amestecati constant pana se topesc si se omogenizeaza. Adaugati compozitia cremoasa in compozitia de vanilie si amestecati delicat. Turnati in ploaie faina cu praful de copt si amestecati cu rabdare, pana devine un soi de crema consistenta.

Crema de branza, scursa de apa pe cat posibil, se indulceste cu 100 g zahar si cu zaharul vanilat. Adaugati ouale si coaja de lamaie si amestecati cu mixerul. Veti obtine o compozitie delicioasa, ca de cheesecake. Gustati sa aflati daca o vreti mai dulce, desi noi zicem ca e perfecta asa cum e.

Intr-o tava tapetata foarte bine cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si uniformizati. Deasupra, puneti atent crema de branza pe toata suprafata si apoi ciresele, una cate una.

Dati tava la cuptorul preincalzit la 180°C si lasati-o aproximativ trei sferturi de ora, sau pana trece testul scobitorii. Cand e gata, o lasati sa se racoreasca si o pudrati cu zahar. De fapt, avem o idee si mai buna. Faceti un sos din 150 g de cirese si putin zahar. Adaugati o lingura rasa de faina sau amidon sau budinca de capsuni, ca sa prinda un pic de consistenta. Turnati sosul doar cand serviti prajitura si reveniti la noi, sa ne spuneti ce desert delicios v-a iesit 🙂

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *