Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Bucataria romaneasca are “zamuri” cu verdeturi de toate felurile, iar daca mergi mai inspre vest, le gasesti mai mereu imbogatite ba cu o bucata de carne afumata, ba cu niste cubulete de slana prajita. Si te miri de ce fierturi delicioase pot iesi din loboda, macris, salata verde, stevie sau spanac. Drese intotdeauna, ardeleneste, cu ou sau smantana.

Ingrediente: 6-7 legaturi maricele de loboda sau 1 kg spanac sau salata verde,  50 g slanina afumata, 2 cepe albe, 3 morcovi, pastarnac, telina, 2 linguri de ulei Spornic La Toate, 2 oua, leustean, patrunjel, sare.

Pentru 5 portii, 200 g/portie
Timp de preparare: 45 min
Grad de dificultate: usor

Daca gasiti verdeturi proaspete prin piete (puteti folosi si de la congelator), luati acasa cateva legaturi si le curatati bine, sub jet de apa rece. Incingeti 2 linguri de ulei Spornic La Toate si puneti la calit slanina afumata si ceapa curatata si taiata marunt. Adaugati apoi morcovii, pastarnacul si telina maruntite si amestecati de cateva ori, apoi puneti loboda, spanacul sau salata verde. Potriviti de sare si turnati cam 1 L de apa rece. Acoperiti cratita si lasati la foc mediu vreme de 30 minute, pana gasiti legumele fierte. Cand ciorba-i aproape gata, spargeti ouale intr-un castron si le bateti cu o furculita. Turnati amestecul in ciorba, in fir subtire, amestecand continuu. Opriti focul si adaugati leustean sau patrunjel proaspat, ca sa-i atrageti in bucatarie pe toti pofticiosii familiei.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *