Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Luna lui Gustar umple viile si livezile de culori si arome proaspete. Se zice ca, de Preobrajenie (sarbatoarea Schimbarii la Fata, in a sasea zi din august), prind fructele dulceata si abia de-acum sunt bune de gustat. Iar bucatariile se umplu cu miresme de dospeli si dulciuri cu prune, piersici si caise.

Ingrediente: 500 g cartofi, 500 g prune, 180 g faina, 2 oua, 10 ml ulei Spornic la Toate, 50 g unt, 50 g gris, 150 g pesmet, 150 g zahar, un varf de cutit de sare, scortisoara

Grad de dificultate: usor
Timp de pregatire: 60 min

Incepeti cu treaba cea mai migaloasa: luati la mana prunele spalate bine, le scoateti samburii si le pudrati cu scortisoara si cu 50 g de zahar. Dati vasul deoparte si lasati aromele sa se descopere intre ele. Puneti cartofii la fiert in coaja si-i pasati apoi cu o furculita sau un mixer, pana devin un piure fin. Adaugati cele doua oua, faina, sarea si uleiul si amestecati pana se cuprind una-ntr-alta. Formati bilute de aluat si imbracati pe rand prunele cu ele. Scaldati galustele in apa fiarta cu putina sare, fara sa le aglomerati in oala. Dupa cateva minute, galustele se vor ridica la suprafata apei si acela e semn ca-s gata de scos. Intre timp, topiti untul intr-o tigaie si adaugati pesmetul, amestecand din cand in cand pana se rumeneste. Adaugati apoi zaharul ramas si amestecati. Galustele se scot din apa si se tavalesc fierbinti prin pesmet. In Ardeal, gombotii se servesc langa smantana dulce sau sos de vanilie, o minunatie!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *