Price:
$0,00
Author:
Spornic

Batranii din Maramures le zic hrenzele, cei din Bucovina le-au botezat tocinei. In unele bucatarii se servesc cu smantana si branza rasa, in altele se pudreaza cu zahar. Minunata mai e bucataria taraneasca, pana si cu cele mai simple bucate.

Ingrediente:  1 kg cartofi, 3 oua, ulei Spornic Premium, 2 linguri faina, sare, piper

Pentru 4 portii, 250 g/portie
Timp de preparare: 25 minute
Grad de dificultate: redus

De la bun inceput va spunem ca, daca va incumetati sa le serviti pe post de desert, renuntati la piper si injumatatiti cantitatea de sare. Apoi, prepararea e aceeasi: curatati cartofii de coaja si-i dati pe razatoare. Luati cate o mana de cartofi si scurgeti sucul din ei. Adaugati in compozitie ouale si faina, sarati apoi si piperati. Amestecati bine pasta si formati cu mana chiftele de marimea palmei. Asezati-le intr-o tigaie cu ulei incins la Foc Mare si prajiti-le pe ambele parti, pana devin aurii si crocante. Le scoateti si le lasati la scurs pe un servetel de bucatarie. De aici, le decideti singuri soarta, daca or deveni aperitive sau, din contra, un neobisnuit desert. Iar data viitoare, incercati reteta cu usturoi si patrunjel, cu leustean sau alte verdeturi si-o sa fie mereu surprinzator de gustoasa.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Chiftele de cartofi”

  1. Arome de vacanta. Maramuresul etern. | SpornicSays…
    Replied on

    […] moroseni se cheama aperitiv e o masa indestulata pentru oaspetii straini de loc. Gasi-vei pe masa hrenzelele, chiftelutele de cartofi rasi, fripte in ulei, ce sunt deschizatoare de ospat, langa placinte […]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *