Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Dintre dulciurile pregatite in casa de mame si bunici, ne-au ramas in suflet si in batranele caiete cu retete cornuletele fragede, ninse si ele ca toate zilele de iarna. Cu zahar pudra, desigur. Unele lungi si suple de le ziceam tigarete, altele micute si grasulii de nu stiam pe care sa le declaram mai delicioase.

Ingrediente: 500 g faina, 200 g unt gras, 10 linguri smantana, 1 praf de copt, 1 lamaie, 2 plicuri zahar vanilinat, sare, gem de care poftiti sau deliciu turcesc pentru umplutura.

Amestecati intr-un vas incapator toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul vanilinat si un varf de cutit de sare. Topiti untul la bain-marie si turnati-l peste pulberile din castron, impreuna cu smantana, apa si zeama de la jumatate de lamaie. Razuiti si cateva fire din coaja lamaii pe care ati spalat-o foarte bine inainte.

Framantati in jur de 5-10 minute pana se formeaza un aluat cuminte si maleabil, pe care il impartiti in 4 sfere egale. Luati prima mingiuta de aluat si intindeti-o cu facaletul pe un blat pudrat cu faina. Formati un cerc cu grosimea de aprox. 5 mm, pe care il taiati in jumatate, apoi in sferturi, si fiecare sfert va fi taiat la randul lui in jumatate. Daca vi se par prea maricele triunghiurile rezultate, le puteti injumatati inca o data.

Pe latura cea mai scurta a triunghiurilor asezati cate o jumatate de lingurita de magiun sau gem consistent, o bucatica de rahat turcesc sau niscaiva ciocolata, dupa cum va sunt poftele. Rulati cornuletele si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si lasati micile delicii sa prinda culoare.

La final, le tavaliti prin zahar pudra si le lasati in tihna, sa se raceasca. Bine-ar fi ca tihna asta sa dureze vreo zi, doua, ca atunci isi implinesc cornuletele destinul cel mai fraged si mai aromat.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *