Deserturi

  1. Prajitura cu crema de branza si cirese

    $

    Ingrediente Blat: 3 oua, 50 g zahar, 120 g unt, o tableta (100 g) de ciocolata neagra, 150 g faina, un pliculet praf de copt, … Arata rețeta

  2. Prajitura cu lime si iaurt grecesc

    $

    Va spunem din start ca avem numai cuvinte de lauda pentru aceasta prajitura de inspiratie mediteraneana. Este simpla, aromata, racoroasa, usoara, absolut sanatoasa si se … Arata rețeta

  3. Negresa fara faina (Brownie)

    $

    Credem ca toata lumea stie de brownie, iar cei care cumva au omis aceasta capodopera culinara, ii indemnam numaidecat sa testeze reteta de mai jos. … Arata rețeta

  4. Strudel cu branza dulce si fructe rosii

    $

    Ingrediente: 1 pachet de foietaj (400 g), 700 g branza dulce de vaci, 2 linguri gris, 3 oua, 100 g zahar tos, coaja de portocala, … Arata rețeta

  5. Ciocolata de casa cu lapte praf

    $

    Ingrediente:  200 g zahar, 320 g lapte praf integral, 160 g unt, 125 ml apa, 50 g cacao amara, 1 pastaie de vanilie, 100 g … Arata rețeta

  6. Branzoaicele lu’ Buna Nina

    $

    Ingrediente: ALUAT: 500 g faina, 250 ml lapte caldut, 25 g drojdie proaspata, 80 g zahar, 2 oua, 60 g unt, coaja rasa de lamaie, … Arata rețeta

  7. Hencles, prajitura sasilor

    $

    Cateva vorbe despre sasi si o placinta cu renume in Ardeal. Henclesul se gaseste indeosebi in comunitatile sasesti din vechile sate transilvanene. Prezenta obligatorie la … Arata rețeta

  8. Papanasi prajiti

    $

    Inele de aur mari cat inima bucatarului,  mustind de smantana si gem acrisor, fac deliciul celor mai pretentiosi gurmanzi. Ce mai, au innebunit turistii dupa … Arata rețeta

  9. Prajitura toamnei, cu aluat fraged, prune si nuci

    $

    Ingrediente: Aluat: 500 g faina, 200 g unt, 3 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 3 linguri apa Umplutura: … Arata rețeta

  10. Placinta cu zamatisa si stafide

    $

    Sau branza dulce, pe intelesul tuturor. Asa am descoperit-o noi, in bucataria unei bunici dintr-un catun ardelenesc. La orice sarbatoare din Ardeal, vei gasi pe … Arata rețeta

  11. Supa rece de visine

    $

    De sezon. Sezonul primavara-vara. Pentru zilele cu multe grade in termometre si pentru weekenduri lenese cu pofta de “ceva dulce”. Reteta originala, ungureasca de fel, … Arata rețeta

  12. Inghetata sanatoasa de zmeura

    $

    Pentru ca stim cu totii cate “minuni” se-ascund in inghetata din magazine. Pentru ca se prepara simplu si foarte, foarte repede. Si pentru ca puteti … Arata rețeta

  13. Crème de la crème

    $

    INGREDIENTE Blat: 200 g faina, 200 g zahar, 200 g unt, 4 oua, 3 linguri cu varf de cacao, 1 lingura praf de copt, 1 … Arata rețeta

  14. Valuri de capsuni – spuma

    $

    Sau cum se pregateste cel mai rapid dulce de vara. Nu e desert de sarbatoare, dar era sarbatoare cand vedeam in bucataria mamei o cana … Arata rețeta

  15. Friganele cu coniac si banane caramelizate

    $

    Ce stim noi (noi, romanii, adica) despre friganele se cam restrange la dejunurile de pe vremuri, cu paine prajita-n ou langa branza sarata sau mancare … Arata rețeta

  16. Gogosele cu coniac si visine-n dulceata

    $

    Asa ne vine cateodata, sa uitam de toate cofeturile si fineturile frantuzesti, de foitaje si aluaturi pâte brisée, si sa punem de-o dospeala ca-n bucatariile … Arata rețeta

  17. Pasca, dulce pasca!

    $

    Pasca, dulce pasca! Ingrediente: Aluatul: 400 g faina, 50 g zahar, 1 ou, 10 g drojdie proaspata, coaja de lamaie, 100 ml lapte, 50 g … Arata rețeta

  18. Tortul balerinei. Pavlova cu frisca si fructe.

    $

    Tortul balerinei. Pavlova cu frisca si fructe. Rasfat (fie el si literar) la mijloc de saptamana. Cu concretizare in ajunul Floriilor sau al Sfintelor Pasti. … Arata rețeta

  19. Prajitura cu rubarba si bezea

    $ 0,00

    Rubarba, rabarbar, rubarbura, revent sau, ca in vremuri latine, radacina barbara. Nu stim ce-or fi avut oamenii cu ea s-o boteze asa. Banuim ca au … Arata rețeta

  20. Branzoaice cu magiun

    $ 0,00

    Sau cheesecake-ul bucatariilor taranesti. Blat pufos, umplutura de branza dulce si topping de fructe. Adica magiun de prune, dintr-acela de sta si 2-3 ani pe … Arata rețeta

  21. Briose cu mac si lamaie

    $ 0,00

    Ingrediente pentru 12 bucati: 200 g faina, 240 g zahar, 2 oua, 150 ml ulei Spornic La Toate, 150 ml apa minerala carbogazoasa, 3 linguri … Arata rețeta

  22. Morcovii din prajitura (reteta de post)

    $ 0,00

    Despre zahar si indulcitori se zice ca, in vremuri foarte de demult, erau mult prea scumpi pentru populatia de rand. Asa ca aceasta a inceput … Arata rețeta

  23. Mucenici muntenesti de casa

    $ 0,00

    Spuneti-ne ca suntem de moda veche, dar noi preferam aluatul pregatit in casa in locul celui ambalat din magazine. Se aplica si la mucenici. Stim … Arata rețeta

  24. Mucenici de la Moldova

    $ 0,00

    Ingrediente pentru 15-20 bucati: 1 kg faina, 130 g zahar, 3 oua, 60 ml ulei Spornic La Toate, 500 ml lapte, 2 pliculete drojdie uscata, … Arata rețeta

  25. Arta-tarta cu crema de vanilie si capsuni

    $ 0,00

    Se spune despre capsuni ca au forma inimii si nu degeaba.  Vorbeste lumea ca ar fi un soi de asistente medicale lasate de natura. Noi … Arata rețeta

  26. Gogosile lui Dragobete

    $ 0,00

    V-am povestit pe blogul spornicesc despre traditii si simtiri romanesti. Caci ne-a ajuns cu dragostea manufacturata in cutii de ciocolata si inimioare perfecte de hartie. De … Arata rețeta

  27. Spuma de ciocolata (fara zahar)

    $ 0,00

    Ciocolata noastra cea de toate zilele vine intotdeauna la pachet cu o insiruire de “pacate”: carii, calorii sau glicemii crescute. OK, am inteles, nu e sanatate … Arata rețeta

  28. Placinta “derulata” in mijlocul postului

    $ 0,00

    Specialisti ai mersului avantat pioniereste inainte, cu placintele in gand si cu mare dor de dulce, pofticiosii depun cereri si solicitari  prin bucatarii, induplecand chefii … Arata rețeta

  29. Cornulete fragede cu unt

    $ 0,00

    Dintre dulciurile pregatite in casa de mame si bunici, ne-au ramas in suflet si in batranele caiete cu retete cornuletele fragede, ninse si ele ca … Arata rețeta

  30. Chec cu nuca si scortisoara (de post)

    $ 0,00

    Un desert cu arome insinuante de portocala si scortisoara ne poarta intotdeauna in timp, la serile de iarna ale copilariei. Daca poftiti la asa bunatate … Arata rețeta

  31. Tarta cu dovleac

    $ 0.00

    Ingrediente: Pentru umplutura:  1 kg dovleac ras, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, scortisoara. Pentru aluat: 7 linguri lapte, 7 linguri ulei Spornic La … Arata rețeta

  32. Lapte din seminte de floarea-soarelui

    $ 0.00

    Dintre surprizele semintelor de floarea-soarelui: un lapte usurel, pe post de bautura sanatoasa ori ingredient in deserturi vegane.  Pentru iubitorii laptelui vegetal, pentru pofticiosii curiosi … Arata rețeta

  33. Alivenci. Sau cheesecake moldovenesc.

    $ 0,00

    O adevarata emblema a bucatariei moldovenesti, alivencile se preparau adesea in gospodariile mai cu dare de mana si semnificau placerea exclusiva a bucataresei de a-i … Arata rețeta

  34. Galuste cu prune (gomboti)

    $ 0.00

    Luna lui Gustar umple viile si livezile de culori si arome proaspete. Se zice ca, de Preobrajenie (sarbatoarea Schimbarii la Fata, in a sasea zi … Arata rețeta

  35. Chiftele de cartofi

    $ 0,00

    Batranii din Maramures le zic hrenzele, cei din Bucovina le-au botezat tocinei. In unele bucatarii se servesc cu smantana si branza rasa, in altele se … Arata rețeta

  36. Negresa – dulcele de post

    $ 0.00

    Chiar de-i vreme de post, de la dulciuri cu greu ne stapanim. Inmiresmata si lesne de facut, negresa ne umple casa de parfumul nucilor coapte. … Arata rețeta

  37. Halva de casa

    $ 0.00

    Gustul unic al dulciurilor de pe vremuri vine din amintirile pe care ni le provoaca. Halvaua “romaneasca”, o masa compacta de seminte zdrobite de floarea-soarelui, … Arata rețeta

  38. Amandine

    $ 0.00

    Rasfatul la noi, la romani, trece prin stomac. Si ce bine!!! Asa se alinta cei dragi cu dulciuri de casa cum numai din maini de … Arata rețeta

  39. Scovergile bunicii

    $ 0.00

    Din timp in timp, parca ne-apuca dorul de cate o mancare de care n-am mai auzit de cand eram mici. Sau amusinam cate-un miros ce … Arata rețeta

  40. Cozonaci pufosi de Paste

    $ 0.00

    Cozonaci pufosi de Paste O masa reusita de Paste e musai sa aiba cozonaci umpluti care mai de care. Trupes nevoie mare si pufos ca … Arata rețeta