Deserturi
-
Friganele cu banane caramelizate
$
Ce știm noi (noi, românii, adică) despre frigănele se cam restrânge la dejunurile de pe vremuri, cu pâine prăjită-n ou lângă brânză sărată sau mâncare … Arata rețeta
-
Prajitura cu crema de branza si cirese
$
Ingrediente Blat: 3 oua, 50 g zahar, 120 g unt, o tableta (100 g) de ciocolata neagra, 150 g faina, un pliculet praf de copt, … Arata rețeta
-
Prajitura cu lime si iaurt grecesc
$
Va spunem din start ca avem numai cuvinte de lauda pentru aceasta prajitura de inspiratie mediteraneana. Este simpla, aromata, racoroasa, usoara, absolut sanatoasa si se … Arata rețeta
-
Negresa fara faina (Brownie)
$
Credem ca toata lumea stie de brownie, iar cei care cumva au omis aceasta capodopera culinara, ii indemnam numaidecat sa testeze reteta de mai jos. … Arata rețeta
-
Strudel cu branza dulce si fructe rosii
$
Ingrediente: 1 pachet de foietaj (400 g), 700 g branza dulce de vaci, 2 linguri gris, 3 oua, 100 g zahar tos, coaja de portocala, … Arata rețeta
-
Ciocolata de casa cu lapte praf
$
Ingrediente: 200 g zahar, 320 g lapte praf integral, 160 g unt, 125 ml apa, 50 g cacao amara, 1 pastaie de vanilie, 100 g … Arata rețeta
-
Branzoaicele lu’ Buna Nina
$
Ingrediente: ALUAT: 500 g faina, 250 ml lapte caldut, 25 g drojdie proaspata, 80 g zahar, 2 oua, 60 g unt, coaja rasa de lamaie, … Arata rețeta
-
Hencles, prajitura sasilor
$
Câteva vorbe despre sași și despre o placintă cu renume în Ardeal. Hencleșul se găsește îndeosebi în comunitățile săsești din vechile sate transilvănene. Prezență obligatorie … Arata rețeta
-
Papanasi prajiti
$
Inele de aur mari cat inima bucatarului, mustind de smantana si gem acrisor, fac deliciul celor mai pretentiosi gurmanzi. Unii le spun papanasi oltenesti, altii … Arata rețeta
-
Prajitura toamnei, cu aluat fraged, prune si nuci
$
Ingrediente: Aluat: 500 g faina, 200 g unt, 3 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 3 linguri apa Umplutura: … Arata rețeta
-
Placinta cu zamatisa si stafide
$
Sau branza dulce, pe intelesul tuturor. Asa am descoperit-o noi, in bucataria unei bunici dintr-un catun ardelenesc. La orice sarbatoare din Ardeal, vei gasi pe … Arata rețeta
-
Supa rece de visine
$
De sezon. Sezonul primavara-vara. Pentru zilele cu multe grade in termometre si pentru weekenduri lenese cu pofta de “ceva dulce”. Reteta originala, ungureasca de fel, … Arata rețeta
-
Inghetata sanatoasa de zmeura
$
Pentru ca stim cu totii cate “minuni” se-ascund in inghetata din magazine. Pentru ca se prepara simplu si foarte, foarte repede. Si pentru ca puteti … Arata rețeta
-
Crème de la crème
$
INGREDIENTE Blat: 200 g faina, 200 g zahar, 200 g unt, 4 oua, 3 linguri cu varf de cacao, 1 lingura praf de copt, 1 … Arata rețeta
-
Valuri de capsuni – spuma
$
Sau cum se pregateste cel mai rapid dulce de vara. Nu e desert de sarbatoare, dar era sarbatoare cand vedeam in bucataria mamei o cana … Arata rețeta
-
Gogosele cu coniac si visine-n dulceata
$
Așa ne vine câteodată să uităm de toate cofeturile și finețurile franțuzești, de foitaje și aluaturi pâte brisée, și să punem de-o dospeală ca-n bucătaăriile … Arata rețeta
-
Pasca, dulce pasca!
$
Pasca, dulce pasca! Ingrediente: Aluatul: 400 g faina, 50 g zahar, 1 ou, 10 g drojdie proaspata, coaja de lamaie, 100 ml lapte, 50 g … Arata rețeta
-
Tortul balerinei. Pavlova cu frisca si fructe.
$
Tortul balerinei. Pavlova cu frisca si fructe. Rasfat (fie el si literar) la mijloc de saptamana. Cu concretizare in ajunul Floriilor sau al Sfintelor Pasti. … Arata rețeta
-
Prajitura cu rubarba si bezea
$ 0,00
Rubarba, rabarbar, rubarbura, revent sau, ca in vremuri latine, radacina barbara. Nu stim ce-or fi avut oamenii cu ea s-o boteze asa. Banuim ca au … Arata rețeta
-
Branzoaice cu magiun
$ 0,00
Sau cheesecake-ul bucatariilor taranesti. Blat pufos, umplutura de branza dulce si topping de fructe. Adica magiun de prune, dintr-acela de sta si 2-3 ani pe … Arata rețeta
-
Briose cu mac si lamaie
$ 0,00
Ingrediente pentru 12 bucati: 200 g faina, 240 g zahar, 2 oua, 150 ml ulei Spornic La Toate, 150 ml apa minerala carbogazoasa, 3 linguri … Arata rețeta
-
Morcovii din prajitura (reteta de post)
$ 0,00
Despre zahar si indulcitori se zice ca, in vremuri foarte de demult, erau mult prea scumpi pentru populatia de rand. Asa ca aceasta a inceput … Arata rețeta
-
Mucenici muntenesti de casa
$ 0,00
Spuneti-ne ca suntem de moda veche, dar noi preferam aluatul pregatit in casa in locul celui ambalat din magazine. Se aplica si la mucenici. Stim … Arata rețeta
-
Mucenici de la Moldova
$ 0,00
Ingrediente pentru 15-20 bucati: 1 kg faina, 130 g zahar, 3 oua, 60 ml ulei Spornic La Toate, 500 ml lapte, 2 pliculete drojdie uscata, … Arata rețeta
-
Arta-tarta cu crema de vanilie si capsuni
$ 0,00
Se spune despre capsuni ca au forma inimii si nu degeaba. Vorbeste lumea ca ar fi un soi de asistente medicale lasate de natura. Noi … Arata rețeta
-
Gogosile lui Dragobete
$ 0,00
V-am povestit pe blogul spornicesc despre traditii si simtiri romanesti. Caci ne-a ajuns cu dragostea manufacturata in cutii de ciocolata si inimioare perfecte de hartie. De … Arata rețeta
-
Spuma de ciocolata (fara zahar)
$ 0,00
Ciocolata noastra cea de toate zilele vine intotdeauna la pachet cu o insiruire de “pacate”: carii, calorii sau glicemii crescute. OK, am inteles, nu e sanatate … Arata rețeta
-
Mere in pijamale
$ 0,00
Crocante, rumene si aurii de parca ar fi imbracate in tinuta de seara. Insa inelele din mere s-au ales cu pijamalele de sfarsit de saptamana. … Arata rețeta
-
Placinta “derulata” in mijlocul postului
$ 0,00
Specialisti ai mersului avantat pioniereste inainte, cu placintele in gand si cu mare dor de dulce, pofticiosii depun cereri si solicitari prin bucatarii, induplecand chefii … Arata rețeta
-
Cornulete fragede cu unt
$ 0,00
Dintre dulciurile pregatite in casa de mame si bunici, ne-au ramas in suflet si in batranele caiete cu retete cornuletele fragede, ninse si ele ca … Arata rețeta
-
Chec cu nuca si scortisoara (de post)
$ 0,00
Un desert cu arome insinuante de portocala si scortisoara ne poarta intotdeauna in timp, la serile de iarna ale copilariei. Daca poftiti la asa bunatate … Arata rețeta
-
Tarta cu dovleac
$ 0.00
Ingrediente: Pentru umplutura: 1 kg dovleac ras, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, scortisoara. Pentru aluat: 7 linguri lapte, 7 linguri ulei Spornic La … Arata rețeta
-
Lapte din seminte de floarea-soarelui
$ 0.00
Dintre surprizele semintelor de floarea-soarelui: un lapte usurel, pe post de bautura sanatoasa ori ingredient in deserturi vegane. Pentru iubitorii laptelui vegetal, pentru pofticiosii curiosi … Arata rețeta
-
Alivenci. Sau cheesecake moldovenesc.
$ 0,00
O adevarata emblema a bucatariei moldovenesti, alivencile se preparau adesea in gospodariile mai cu dare de mana si semnificau placerea exclusiva a bucataresei de a-i … Arata rețeta
-
Galuste cu prune (gomboti)
$ 0.00
Luna lui Gustar umple viile si livezile de culori si arome proaspete. Se zice ca, de Preobrajenie (sarbatoarea Schimbarii la Fata, in a sasea zi … Arata rețeta
-
Chiftele de cartofi
$ 0,00
Batranii din Maramures le zic hrenzele, cei din Bucovina le-au botezat tocinei. In unele bucatarii se servesc cu smantana si branza rasa, in altele se … Arata rețeta
-
Negresa – dulcele de post
$ 0.00
Chiar de-i vreme de post, de la dulciuri cu greu ne stapanim. Inmiresmata si lesne de facut, negresa ne umple casa de parfumul nucilor coapte. … Arata rețeta
-
Halva de casa
$ 0.00
Gustul unic al dulciurilor de pe vremuri vine din amintirile pe care ni le provoaca. Halvaua “romaneasca”, o masa compacta de seminte zdrobite de floarea-soarelui, … Arata rețeta
-
Amandine
$ 0.00
Rasfatul la noi, la romani, trece prin stomac. Si ce bine!!! Asa se alinta cei dragi cu dulciuri de casa cum numai din maini de … Arata rețeta
-
Scovergile bunicii
$ 0.00
Din timp in timp, parca ne-apuca dorul de cate o mancare de care n-am mai auzit de cand eram mici. Sau amusinam cate-un miros ce … Arata rețeta
-
Cozonaci pufosi de Paste
$ 0.00
Cozonaci pufosi de Paste O masa reusita de Paste e musai sa aiba cozonaci umpluti care mai de care. Trupes nevoie mare si pufos ca … Arata rețeta