Price:
$0,00
Author:
Spornic

Ingrediente: 500 ml smantana lichida sau frisca lichida neindulcita, 1 pastaie de vanilie, 65 g zahar, 6 galbenusuri, 3-4 linguri zahar pentru crusta, coaja rasa a 2 lamai, sare.

Folositi o cratita pentru a pune la fiert, pe foc mic, smantana sau frisca lichida. Despicati o pastaie de vanilie pe lung, radeti semintele cu lama unui cutit si adaugati cu totul (inclusiv jumatatile de pastaie) in smantana. Sfatuim sa nu faceti rabat la ingrediente, in cazul in care va ganditi folositi esente si pudre vanilinate. Pastai proaspete de vanilie gasiti in orice (super)market si nu exista inlocuitor mai aromat si mai expresiv.

Separati ouale si frecati intr-o cratita galbenusurile cu 65 g de zahar, un varf de cutit de sare si coaja de lamaie. Turnati usor smantana infuzata (din care ati scos pastaile) amestecand constant si puneti cratita pe foc mic. Amestecati cu telul fara incetare, cateva minute, pana se ingroasa compozitia.

Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius. Pregatiti 4 vase micute de ceramica (chiar ele, ramekins-urile) si asezati-le intr-o tava cu apa fierbinte. Turnati compozitia in fiecare si acoperiti toata tava cu folie de aluminiu. Se dau la cuptor fix 40 de minute, dupa care se lasa in tava la rece. Se pot pastra in frigider pana la servire. Puteti servi desertul si asa, dar n-ar mai fi crème brulee, ci o crema adaptata de zahar ars. Cand sunteti gata sa impresionati cu cel mai fin preparat, presarati un strat uniform de cristale de zahar pe fiecare crema. Nu aveti nevoie de arzator electric, dupa cum am explicat aici, ci de un cuptor cu broiler sau functie grill deasupra. Dati la cuptor, sub broiler (fara sa porniti si cuptorul din partea de jos), la foc mare, si lasati cateva minute. Verificati des daca s-a caramelizat zaharul si ati obtinut crusta aramie. Sub ea, ramane o crema rece, intr-o combinatie emblematica de fin si crocant ce a cucerit intreaga lume. Acum, si in bucataria dumneavoastra 🙂

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *