Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Nu-i roman neaos cel ce n-a auzit de fasole batuta, o mancare romaneasca gustata intai in copilarie, in farfurii pline puse pe masa de bunici, in vreme de post si nu numai. Batuta, facaluita ori frecata, fasolea se gateste usor si e tare gustoasa, mai ales garnisita cu solzisori de ceapa calita aurie.

Pentru 2 portii, 250g/portie
Timp de preparare: 90 de minute
Grad de dificultate: redus

Ingrediente: 500g fasole uscata, 2 morcovi, 3-4 cepe potrivite, 4 catei de usturoi, ulei Spornic La Toate, bulion, dafin, boia, cimbru, sare, piper

Musai fasolea se lasa la imblanzit in apa rece de cu o zi inainte. A doua zi se pune la fiert si dupa cateva clocote se schimba apa de doua ori. Apoi se lasa sa fiarba strasnic in apa cu sare pana se crapa bobul. Spre final se adauga legumele, foaia de dafin, cimbrul si morcovii intregi.

La sfarsit se strecoara cu atentie. Apoi punem o sita deasupra unui castron mai mare si zdrobim boabele, lasand sa treaca piureul prin sita. Invartim piureul cu lingura si amestecam sporniceste. Turnam un pic de ulei sa creasca frumos si, din cand in cand, adaugam cate un strop din zeama in care a fiert fasolea. Separat se calesc cepele taiate felii, usturoiul, peste care se adauga un pic de boia si bulion. Lasam sa dea cateva clocote, condimentam cu sare si piper. De indata ce a inabusit sosul il asezam frumos peste piureul de fasole.
Se mananca cu pofta si cu oameni dragi!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather