Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Cu ardoare ne zboara gandurile la o ultima dospeala inainte de marea dezmortire a primaverii si a pamantului, o placinta care sa-ncalzeasca toata casa, ca-n toiul unui Brumar grabit si cam infuriat. Insotitor special al mesei sau chiar masa in sine, placinta cu ceapa calita seduce si se duce repede, fara vreun flamand lasat in urma. Poate doar un pofticios cu burta plina ce-ar mai fi vrut “o ultima imbucatura, asa, de pofta…”

Pentru 4 portii, 150g/portie
Timp de preparare: 70 de minute
Grad de dificultate: redus

Aluat: 250 gr faina alba, 1/2 plic drojdie uscata, 1 lingurita rasa zahar, 1/2 lingurita sare de mare, 170 ml apa calduta, 2 linguri ulei Spornic La Toate
Umplutura: 3-4 cepe, 2 linguri de ulei pentru calit, bulion, sare, piper.

Amestecati drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugati 100 ml apa calduta  si lasati sa dospeasca vreme de 10 minute. In movilita de faina faceti o scobitura in care puneti amestecul, framantati si adaugati restul de apa. Plamaditi aluatul pana-i ametit si se desprinde usor de pe degete si-l lasati la dospit cam o ora. Intindeti jumatate din aluat pe masa tapetata cu faina, puneti ceapa calita si bulionul si acoperiti cu cealalta jumatate. Puneti placinta intr-o tava tapetata cu ulei si dati la cuptorul incins la 180 de grade, vreo 30 de minute, pana se rumeneste bine. Iar de-i pofta prea serioasa, sfatuim sa se manance direct din tava!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *