Price:
$
Author:
Spornic

Ingrediente: 600 g ficatei de pui, 2 mere, 100 g stafide aurii, 30 g unt, 100 g smantana, 200 ml vin alb, 1 lamaie, ghimbir proaspat, boabe de ienibahar, sare, piper.

Spalati cu drag si scurgeti cu atentie ficateii de pasare, si pregatiti-va sa puneti la cale o scena delicioasa. Incalziti cuptorul la 160°C. Pregatiti un vas termorezisent pe care il mangaiati duios cu unt si asezati ficateii in el. Presarati cateva felii de ghimbir proaspat, jumatate din stafide, marul lipsit de cotor si feliat subtire si aromatizati cu niste boabe de ienibahar.

Urmeaza o ploaie ca de vara de vin alb, tinerel, sa-mbete ficatetii. Nici nu se dumiresc bine ca ati si pus vasul in cuptor, ca in bucatarie nu-i vreme de stat, doar stiti! Ii lasati la caldura vreo 30 minute si-n timpul acesta pregatiti sosul cel dulce-parfumat.

Turnati stafidele intr-o baie fierbinte de apa si lasati-le pana se umfla de-atat clocot, dupa care se scurg si se lasa sa-si traga sufletul. Apa ramasa (cel mult 100 ml) poate fi turnata peste minunatia din cuptor, daca vreti ca parfumul de stafide sa fie si mai intens.

Amestecati stafidele aurii-grasulii cu smantana, radeti coaja de la o lamaie si asezonati cu sare si piper. Ficateii se scot din tava si se servesc alaturi de cateva felii de mar, sub o avalansa de sos cu alb cu stafide.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *