Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Rar, foarte rar ti-e dat s-auzi asa nastrusnicie, la care sa casti ochii de mirare pana citesti reteta si-un pic dupa. Si apoi sa-ti vina sa casti gura la ce minunatie iese din uleiul incins din tigaie sau din tava lasata la cuptor. Florile de dovlecel, ca fel de mancare (buna!), au avantajul de a fi cunoscute de prea putini dintre cei care gatesc „amatoriceste”. Poate doar in bucatariile din Italia sa fi castigat ceva mai mult teren. In piete se gasesc greu oricum si ce-ar fi sa dea toate bucataresele buluc la taraba in care stau de obicei 15-20 de flori de dovlecel aproape ofilite? Pana una-alta, daca gasiti pe undeva, luati acasa vreo 10 bucati si va spunem noi ce si cum sa le faceti. Un aluat subtire, o pasta din branzeturi si o tehnica de prajit corect cu nume exotic: tempura. aluat pentru flori de dovlecel umplute

Ingrediente: 10 flori de dovlecei, 100 g faina, 150 g branzeturi amestecate in cantitati egale (telemea, cas si urda sau mozzarella, ricotta si feta), 200 ml ulei Spornic Premium, 1 ou, busuioc, cimbru, maghiran, sare, piper, ½ lingurita drojdie uscata.

Florile de dovlecel se clatesc sub apa rece si se scoate pistilul din interiorul fiecareia. Le lasati apoi pe un servet absorbant de bucatarie. Amestecati faina cu drojdia uscata, adaugati 2 linguri de ulei si 125 ml apa calduta. Omogenizati si lasati sa se odihneasca aproape jumatate de ora. Dupa acest timp, adaugati un ou batut, sare, piper si obtineti un aluat de consistenta celui pentru clatite.

Branzeturile se pun laolalta cu verdeata si condimentele si se maruntesc cu un mixer. Daca nu este destul de cremoasa compozitia, adaugati cateva linguri de smantana. Nu exagerati, sa nu devina prea subtire. Luati fiecare floare, uscata si curatata foarte bine de pistil si impuritati, si umpleti-o cu branza, apoi rasuciti varfurile. Treceti fiecare floare prin aluat si puneti-o in ulei foarte fierbinte, pe foc. Tehnica tempura presupune o baie de ulei incinsa si foarte scurta. Le lasati sa devina aurii, ca sticla de Premium, apoi le scoateti pe servete de bucatarie. Florile crocante si umplutura fina merg mana-n mana si sunt irezistibile pentru oricine. Foarte important de precizat: umplutura poate contine si carne, peste sau legume maruntite, in loc de SAU alaturi de branzeturile atat de potrivite.
flori de dovlecel umplute

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *