Price:
$
Author:
Spornic

Pentru ca stim cu totii cate “minuni” se-ascund in inghetata din magazine. Pentru ca se prepara simplu si foarte, foarte repede. Si pentru ca puteti inlocui zmeura cu capsuni, afine, mure, visine si ce mai gasiti prin piete.

Mic indreptar, inainte de a incepe treaba: lapte condensat se gaseste mai nou in multe supermarket-uri, de obicei la conserva. Il puteti gasi si sub numele de crema de lapte.  De cele mai multe ori e dulce, asadar va puteti lipsi de alti indulcitori la aceasta reteta. Smantana pentru frisca si laptele condensat au rol principal in aroma inghetatei, in textura cremoasa si impiedica aparitia acelor de gheata.

Aveti deci toate motivele ca vara aceasta sa preparati inghetata de casa pentru pici si pentru cei mai mari. Sa ne spuneti cine o adora mai mult!
reteta inghetata de casa
Ingrediente: 500-600 gr zmeura, 200 ml smantana pentru frisca, 250 ml lapte condensat, miere sau zahar dupa gust.

Clatiti bine zmeura in apa rece, apoi pasati-o fin cu ajutorul unui blender.  Daca va deranjeaza “pistruii” ramasi, adica semintele zmeurei, dati piureul printr-o sita fina. Separat, intr-un castron degresat, folositi un mixer ca sa bateti frisca pana devine consistenta. Ca de fiecare data, nu exagerati cu amestecatul, sa nu scoateti unt din ea.  Odata batuta frisca, amestecati-o cu piureul de zmeura si cu laptele condensat. Amestecati cu grija pana devin totuna intr-o crema roze, fina si absolut ispititoare.

Si pentru ca oricum nu va puteti abtine de la gustat, e momentul ideal sa o testati de dulce. Daca simtiti ca are nevoie de zahar sau miere, indulciti-o, dar cu masura, sa-si pastreze aroma delicata de zmeura. Punem pariu ca picii o vor iubi si asa!

Nu va ramane decat sa o dati la congelator. Fie turnata in forme de silicon, daca aveti la indemana, fie transformata in inghetata pe bat. Pentru aceasta, aveti nevoie de pahare de unica folosinta (le stiti, cele din plastic alb cu striatii) si betisoare pe care sa le infigeti in inghetata. Cand s-a facut bocna, rupeti cum puteti tot plasticul din jurul inghetatei si gata! Racoare…

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *