Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Gustul unic al dulciurilor de pe vremuri vine din amintirile pe care ni le provoaca. Halvaua “romaneasca”, o masa compacta de seminte zdrobite de floarea-soarelui, e parte din copiii de altadata si nu ne lasa sufletul sa nu o aducem si-n vietile copiilor nostri.

Ingrediente: 300 g seminte de floarea-soarelui, 180 g sirop de agave sau miere, 20 ml esenta de vanilie, 20 g cacao

Timp de preparare: 15 minute
Numar portii: 5, 80g/portie
Grad dificultate: redus

Prepararea e simpla, dar pregatiti-va pentru o avalansa de amintiri si emotii din alte timpuri. Mai intai se rumenesc fara ulei semintele de floarea-soarelui, timp de 1 minut, intr-o cratita teflonata sau din ceramica, amestecand continuu. Stiti ca sunt gata de luat de pe foc atunci cand incep sa sfaraie si sa miroasa a seminte prajite (si nu a seminte arse). Pentru varianta de halva cruda se sare acest pas si folosim samburii asa cum i-a lasat mama natura. Semintele rumenite se lasa la racit si se macina la blender sau la rasnita de cafea. Macinati-le pana capata textura grisului, vreo 2-3 minute sunt suficiente. Se adauga indulcitorul si vanilia si se amesteca bine-bine pana se omogenizeaza si devin o pasta fina. Daca va place halvaua asortata, puneti acum si lingura de cacao. Dupa ce ati obtinut textura dorita, puneti halvaua intr-o caserola sau un vas cu capac si pastrati-o la frigider.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Halva de casa”

  1. Gustul dulce al copilariei: halva | SpornicSays…
    Replied on

    […] daca-i asa de greu de gasit in magazine, sa facem halva acasa, dupa propunerea noastra. O data, de doua ori, de trei ori, pana iese fix ca halvaua de pe vremuri si copilul din noi e […]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *