Price:
$0.00
Author:
Spornic

Carnea de pui isi gaseste mereu loc pe mesele romanilor, sub forme si arome diverse, cat sa-i multumeasca pana si pe cei mai capriciosi gurmanzi. La asa titlu pompos, rulada din piept de pui e mai usor de facut decat ar parea si-i minunat de gustoasa,  mai ales insotita de legume mandre din gradina.

Ingrediente: 500g piept de pui, 350g morcovi, 250g broccoli, 100g spanac sau leurda, 40 ml ulei Spornic la Toate, 1 ardei gras rosu, sare, piper

Timp de preparare: 40 minute
Numar portii: 4, 250g/portie
Grad dificultate: redus

Scaldati spanacul in apa fiarta cateva secunde, apoi fierbeti morcovii si broccoli pana intra furculita usor in ele. Dezosati carnea, daca e nevoie, si subtiati bucatile cu un cutit bine ascutit. Bucatile de carne trebuie sa fie marisoare, ca sa le puteti rula apoi fara probleme. Ungeti carnea cu ulei de floarea-soarelui, mangaiati-o cu sare si piper si intindeti spanacul intr-un strat generos peste toate bucatile de  pui. Asezati din loc in loc felii de morcov si ardei, si minunati-va de tabloul coloristic ce se desfasoara pe blatul de bucatarie. Formati rulada (daca nu vrea nicicum sa stea, folositi ata sau scobitori ca s-o fixati) si imbracati-o intr-o folie de aluminiu. Puneti apoi ruladele intr-un vas cu putina apa clocotita si dati-le la foc iute vreme de vreo 15 minute, ca sa fie bine patrunse. Scoateti folia de aluminiu si mai lasati-le un pic la cuptor, sa prinda culoarea aceea aramie de care suntem toti indragostiti. Nu le uitati in cuptor, sa nu se usuce, si cand vedeti ca-s satule de stat la foc, puneti-le pe-un blat de lemn si taiati felii groase de-un deget.  Serviti cu o salata “asortata”, cum mai sta scris prin meniuri de restaurante, cu rosii, ardei, ceapa verde si castraveti. Toate tinere si aromate, ca de-aia-i primavara si-i mare dragul de-a gati.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *