Price:
$
Author:
Spornic

Toata lumea vrea cartofi prajiti si apoi se multumeste cu o salata “saraca” in calorii. C-asa au zis unii, ca prajelile sunt bau-bau pentru sanatate si silueta. Cei care ne urmaresc, stiu ca nu ne plac defel exagerarile si-am mai scris pe larg despre subiectul grasimilor fierbinti chiar aici.

Pare-ni-se ca nici rusii nu consuma mituri pe paine, daca ne gandim ca ei au creat reteta de mai jos. Si nu pare ca le-ar face rau: Ivanii au aceleasi trupuri puternice si viguroase si Svetlanele sunt tot inalte, frumoase de pica si rumene-n obraji de parca plesnesc de sanatate. Tot ei au inventat “Cuibul cocosului de munte” – o salata cu pui, sunca, legume si maioneza, acoperita artistic de cartofi pai, o bomba calorica (ar zice unii), o bomba de placere, zicem noi.

Cuibul cocosului de munte
Ingrediente si mod de preparare:

– 500 g cartofi, 500 g piept de pui, 100 g sunca, 2 cepe rosii, 3-4 castraveti, 1 legatura de marar, 5 oua, 1 lingura mustar, sucul de la jumatate de lamaie, ulei de floarea-soarelui Spornic Premium, cateva frunze de salata verde, sare, piper.

Pieptul de pui se fierbe cu putina sare, ca pentru salata de boeuf. Supa ramasa dupa fierbere se poate congela si folosi apoi ca baza pentru o tocanita sau un boeuf bourguignon (denumirea frantuzeasca pentru tocanita de vita cu ciuperci).

Cartofii se curata si se taie “pai”, cat mai subtirei, apoi se lasa in apa rece pana le vine randul sa-i incingeti la High Oleic.

Sunca se taie fasii, cepele asijderea, castravetii – bucatele mititele. Puteti pregati si mazare fiarta, daca sunteti dintre cei care pun mazare in salata de boeuf. Puneti laolalta intr-un castron toate ingredientele.

Fierbeti 4 oua tari. Folositi 1 galbenus fiert si un galbenus crud la maioneza. Albusul fiert ramas il puteti folosi in salata. Adaugati o lingura de mustar, turnati ulei in fir subtire, vreo 200 ml, si amestecati pana creste o minunatie de maioneza cremoasa si densa. Desavarsiti creatia cu putin suc de lamaie. Amestecati maioneza cu toate celelalte ingrediente pregatite. Condimentati cu sare si piper.

Ultimele ganduri. Prajiti cartofii in baie fierbinte de ulei. In timpul acesta, construiti cuibul pe un platou mare, formand un pat din frunze de salata verde. Asezati compozitia si dati-i forma de musuroi. Acoperiti marginile cu ramurelele de cartofi pai. In centru puneti un covor de marar proaspat tocat si asezati trei oua fierte, surprizele din cuibul unui cocos de munte frumos si falos. Si tot asa sa va faliti si dumneavoastra cand veti aduce noul preparat la masa si cand ne spuneti inapoi ce laude si complimente ati primit.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *