Price:
$0,00
Author:
Spornic

Ne-am trezit iar cu albul peste gospodarii si peste orase care, de data aceasta, pare ca au zgariat norii cum se cuvine. E iarna, in sfarsit! Sa se dea lege sa sarbatorim din nou sezonul si anul, cu vacanta si  mese festive si om de zapada la geam, asa cum se cade. Pana sa vina insa comunicatul oficial, ramane pe mainile noastre sa pornim cuptoarele si sa punem cap la cap preparate ademenitoare, ce anunta miresme de citrice si mar copt.

Ingrediente: 1 pui de 1,5 – 2 kg, 4 mere mai mici, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 telina mica, 1 mandarina, 2 cepe potrivite, 1 crenguta rozmarin, ulei de floarea-soarelui Spornic La Foc Mare, 1 lingura zahar brun, 2 linguri unt, sare, piper, 3 catei de usturoi pisati.

Scoateti puiul de la frigider cu jumatate de ora inainte de a ajunge in cuptor. Pana se dezmorteste carnea, luati la mana fiecare leguma si o dichisiti pentru gatire. Cartofii, morcovii, telina si cepele se taie in bucati mari. Merele raman intregi, necuratate. Daca aveti mere mai mari, folositi doar doua, taiate pe jumatate. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti legumele in tava tapetata cu hartie de copt (pastrati cate o bucata din fiecare pentru a umple puiul) si stropiti-le cu ulei de floarea-soarelui. Presarati sare si piper. Merele se ung cu unt pe toata suprafata, se presara zahar brun peste ele, apoi se vor insoti cu legumele din tava.

Treaba este la fel de simpla cu puiul. Pregatiti un amestec de unt aromatizat cu usturoi pisat, sare si piper si framantati cu degetele. Desfaceti cate putin din pielea puiului de la capete, atat cat sa puteti indesa gramajoare de unt intre piele si carne. Masati cu palma si intindeti untul cat de mult posibil inspre interior. Este un pas esential pentru fragezirea carnii, mai ales in cazul unui pui de tara. Umpleti puiul cu legumele ramase si “uitati” inauntru doua jumatati de mandarina sau clementina zemoasa. Rasfatati pasarea pe toata suprafata cu ulei bun de floarea-soarelui pentru o piele crocanta si presarati sare si piper. Asezati peste legumele din tava si gatiti totul cu fire proaspete de rozmarin. Dati la cuptor in jur de 1 ora si 20 min si verificati apoi daca puiul este patruns.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *