Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Din timp in timp, delicii imbietoare starnesc jinduri ce trebuie implinite cu orice pret. Poftele mari au insa o rasplata pe masura, atunci cand delicatetea carnii fragede de gasca intalneste gustul savuros al legumelor de primavara.

Timp de preparare: 90 minute
Numar portii: 4, 250 g/portie
Grad dificultate: redus

Ingrediente: 2 pulpe si 1 piept de gasca, 300 g bucati praz, 100 g morcov, 1 kg cartofi, 100 g ardei gras, 35 g patrunjel, 100 ml ulei Spornic La Foc Mare, sare, piper

Orice mancare buna incepe cu pregatirea migaloasa a tuturor celor trebuincioase, spalarea si aranjarea lor pentru ce va urma. Dupa ce ati spalat si curatat toate ingredientele, pregatiti un tocator strasnic de bucatarie pe care taiati pieptul de gasca in doua bucati si apoi faceti cateva crestaturi ca sa se patrunda frumos carnea. Puneti degraba uleiul la incins, caci de-aici lucrurile merg ca unse si deja incepe sa prinda bucataria aroma unei mese in familie. Dati drumul la cuptor la 180 de grade si intre timp prajiti bine bucatile de carne pe toate partile cam 10 minute. Asezati intr-un vas termorezistent legumele taiate si bine asezonate. Cartofii in cuburi numai bune de-o inghititura, prazul in bucati de cam o jumatate de deget, morcovul rondele si ardeiul fasii. Ca sa prinda totul gust, turnati deasupra zeama ramasa de la prajit si asezati bucatile de gasca deasupra. Dati la cuptor cam o ora, iar cand s-o fi rumenit gasca si-a prins luciri de caramel, scoateti-o si serviti-o cu un pahar de vin roze langa.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *