Price:
$0.00
Author:
Spornic

S-o fi zis prin lume ca-i mancarea saracului cartoful, dar la asa grozavie de supa ne-om declara saraci si noi. Potrivita la foc mic si inzestrata cu tot felul de bunatati cum numai prin curti de gospodari mai gasesti, supa noastra e numai buna de mancat de cu seara ca sa te trezesti cu pofta de munca dimineata.

Pentru 3 portii, 250g/portie
Timp de preparare: 50 de minute
Grad de dificultate: usor

Ingrediente: 450g cartofi taiati cubulete, 450g praz, 350g usturoi verde, ulei Spornic La Toate, patrunjel, cimbru, 1 frunza dafin, telina,  sare, piper

Curatam si tocam usturoiul verde, prazul si telina si le dam la calit in doua linguri de ulei si jumatate de lingurita de sare. Dupa ce s-au inmuiat, punem cartofii si firele de verdeata, peste care turnam cam 1 litru si jumatate de apa. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic vreme de 30 de minute. Strecuram supa si scoatem frunzele de dafin si crengutele de cimbru. Pasam legumele cu un blender, adaugand treptat supa, in functie de consistenta dorita. O potrivim de sare si piper si o servim calda, cu patrunjel proaspat tocat.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *