Price:
$0,00
Author:
Spornic

Ne lasam uneori dusi de val prin piete, de valul culorilor si al miresmelor de legume proaspete si cruditati. Doar ca sa ne trezim dupa vreo ora cu bratele ingreunate de sacose ticsite si cu gandurile la toate retetele de vara pe care le putem incropi. Dintre ele, cea mai rapida si minunat de catifelata, crema de legume.

Pentru 4 portii
Timp de pregatire: 40 minute
Grad de dificultate: usor

Ingrediente: 100 g morcovi, 100 g telina, 50 g radacina de patrunjel,  100 g ceapa (praz, ceapa verde, ceapa alba), 150 g cartofi, 20 g usturoi, 20 ml ulei Spornic la Toate, sare, piper, ghimbir sau verdeturi proaspete (patrunjel, busuioc, cimbru, menta)

Reteta mai usoara decat crema de legume nici c-am mai scris vreodata. Incepeti prin a curata si a taia legumele cubulete si, dupa ce le-ati clatit bine sub jet de apa rece, puneti-le intr-o cratita cu ulei incins, cat sa se imprieteneasca aromele. Stingeti apoi cu 1 litru si jumatate de apa si presarati mirodenii si verdeturi, dupa cum v-or lasa gusturile. Lasati la fiert pana se imblanzesc legumele si intra furculita usor in ele. Ca sa obtineti consistenta dorita, curgeti legumele de apa si pasati-le, adaugand treptat din apa in care au fiert. Ornati supa cu buline de ulei, cu iaurt gras sau cu frunzulite de menta sau busuioc.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *