Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Se zice ca cei carora nu le place carnea de vanat sunt cei care n-au incercat-o. Ba mai mult, unii ii spun “carnea perfecta”, caci ar avea un continut scazut de grasimi si o cantitate mare de proteine, fosfor si fier. Pe noi ne-a cucerit cu ritualul pregatirii (fiindca am marinat-o o zi intreaga) si cu textura atat de frageda, de ni se topeste-n gura.

Pentru 5 portii, 200 g/portie
Timp de preparare: 2 ore (plus 20 ore stat la marinat)
Grad de dificultate: usor

Ingrediente: 1 kg muschi de porc mistret, 150 g coacaze rosii sau merisoare uscate, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 3 morcovi, 1 radacina patrunjel, 3 frunze de dafin, 20 ml ulei Spornic la Foc Mare, 200 ml vin rosu, 20 ml otet balsamic, sare, piper boabe, coriandru, cimbru.

Pregatiti cu o zi inainte legumele pentru marinata: ceapa, usturoiul tocat, morcovii taiati rondele, patrunjelul, verdeturile si condimentele. Taiati muschiul felii, nu foarte subtiri, ca sa aiba sucurile in ce fierbe cand il dam la cuptor. Asezati carnea in bait si stropiti-o cu vinul rosu, otet si ulei. Amestecati bine toate ingredientele, ca sa se impreuneze aromele apoi completati cu apa cat sa se acopere carnea si dati la frigider. Intre timp, pregatiti altceva de mancare, caci minunatia asta va fi gata abia dupa o zi. Daca sunteti grabiti, nu-i mare tragedie s-o lasati la marinat mai putin, dar e bine sa aiba minim 10 ore bune de tihna. Cand e gata marinata, strecurati legumele si carnea si asezati-le intr-un vas termorezistent. Adaugati coacazele si acoperiti cu folie alimentara, apoi dati la cuptorul preincalzit. Lasati timp de o ora, vreme in care verificati din cand in cand daca nu scad sucurile prea mult (in acest caz, puteti completa cu vin rosu). Scoateti folia si lasati la rumenit vreo 15 minute, sa capete crusta si culoare.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *