Price:
$0,00
Author:
Spornic

Daca v-ati cunoscut deja, probabil inca va aflati sub farmecele sale. Are un stil aparte de a ni se oferi in zeci de feluri diferite, singurele constante fiind aluatul, ouale si smantana. Sau poate, cine stie, undeva-candva s-a mai vazut dezgolit si de una dintr-acestea. Este deschis si exuberant incat se imprieteneste pe loc cu orice leguma, peste, carne sau branza. Si, adevarul fie spus, n-a dezamagit mai niciodata.

Ingrediente (pentru o tava cu diametrul de 28 cm): 250 g faina, 100 g unt, 80 ml apa rece, 1 praf de sare, 200 ml smantana, 2 oua, 200 g branza sarata rasa, 50 g cascaval ras, 150-200 g ciuperci, cateva fire de praz, 1 ceapa mica, 2 linguri ulei de floarea-soarelui Spornic La Toate, sare, piper, bacon (optional).

Stim, la asemenea lista de ingrediente, orice am gati trebuie sa fie senzational, dar quiche-ul este secretul imbinarii ideale a bunatatilor de mai sus. Amestecati faina cu sare si cu untul taiat bucatele si proaspat scos din frigider si framantati pana se formeaza un aluat faramicios. Adaugati treptat apa rece si plamaditi pana se omogenizeaza. Formati o sfera de aluat, acoperiti-o cu folie alimentara si lasati-o la odihna vreme de jumatate de ora. Obligatoriu la frigider.

Incingeti uleiul de floarea-soarelui si puneti la calit ceapa si prazul maruntite. Adaugati ciupercile felii si bacon-ul taiat fasii sau cubulete si dansati-le pe toate cateva minute. Sare si piper, la final. Intr-un castron, aduceti impreuna ouale, smantana si branza sarata, asezonati cu ce vreti voi, dar la ce minunatie se intampla deja acolo, mai mult de sare si piper nici ca-i nevoie. Puneti si legumele calite si amestecati vartos compozitia. Acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider.

Reveniti la aluat, pe care il intindeti cu sucitorul si tapetati cu el tava de tarta, inclusiv peretii acesteia. Intepati aluatul cu furculita, il acoperiti cu hartie de copt si puneti deasupra cateva boabe de fasole sau orez inainte sa-l dati la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius. Greutatea boabelor va impiedica aluatul sa se umfle, mentinandu-l ferm asa cum trebuie sa fie un aluat de tarta de tipul Pate Brisee. Dupa 15-20 minute, scoateti aluatul, dati boabele deoparte si il lasati sa se domoleasca. Turnati compozitia de branzeturi si legume, nivelati si presarati cascaval ras. Din nou in cuptor, aproximativ jumatate de ora, pana trece testul scobitorii (atunci cand scobitoarea iese curata din interiorul tartei, compozitia este coapta).

Partea cea mai interesanta se dezvaluie la final, cand deliciul proaspat iesit din cuptor si aburii sai inmiresmati vor starni imaginatia bucatarului: “ce-ar fi ca data viitoare sa adaug  spanac sau broccoli, prosciutto sau sunca, ton sau somon, rosii cherry, mazare, pere, gorgonzola, dovlecei si usturoi…”

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *