Price:
$0,00
Author:
Spornic

Crocante, rumene si aurii de parca ar fi imbracate in tinuta de seara. Insa inelele din mere s-au ales cu pijamalele de sfarsit de saptamana. Pentru ca weekend-uri somnoroase de iarna sunt chiar inspiratia acestui desert. Se lasa imbracate de orisicine si nu au pretentii la maini iscusite de Chef, la minte antrenata sa cuprinda o mie de cantitati ori la liste costisitoare de cumparaturi. De fapt, merele in pijamale sunt cel mai convenabil desert. Pentru ca nu va costa mai mult de 30 de minute din viata.

Ingrediente: 3 mere mari (cu pulpa ferma, sa nu fie soi fainos), 2 oua, 100 g faina, 1 lingurita scortisoara, 50 g zahar vanilinat, 200 ml ulei Spornic La Foc Mare, sare. Pentru servire, optional: sos caramel, gem de fructe, inghetata de vanilie.

Decojiti merele si le scoateti cotorul. Cu un cutit bine ascutit, taiati merele felii cu grosimea de cel mult 1 cm. Intr-un castron, bateti ouale si adaugati un varf de cutit de sare, scortisoara si zaharul vanilinat. Incorporati treptat faina, amestecand intruna si pastrati o lingura pentru tavalitul merelor.

Incingeti o tigaie cu ulei de floarea-soarelui pregatit temeinic pentru temperaturi inalte. Tavaliti rand pe rand rondelele de mere intr-o farfurie cu faina, apoi le dati prin amestecul de ou. Prajiti merele in ulei incins, cateva minute pe ambele parti, pana se aleg cu o crusta aurie. Le scoateti pe un servet de bucatarie pentru a absorbi uleiul in exces si, cand sunt reci, le pudrati cu zahar. Pana aici, nimic mai simplu. Mai tarziu insa rasar dileme dintre cele mai dificile: serviti merele simple, sub forma de dulce usor, sau le desavarsiti cu sosuri de caramel si scortisoara, gem de fructe, inghetata si lasati pe luni numaratul caloriilor? Judecata, dragii nostri, n-are cum sa fie gresita.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *