Price:
$0,00
Author:
Spornic

Nu-s greu de indurat capriciile toamnei atunci cand stim ce belsug de roade primim in schimb. Vinetele, reprezentante fruntase ale sezonului, sunt eroinele acestei tocanite aprige, dar catifelate, demna de imblanzit serile reci de octombrie.

Ingrediente: 700 g antricot de vita, 3 vinete medii, 3 cartofi, 3 cepe maricele, 2 morcovi, 2 ardei, 100 ml pasta de rosii, boia dulce, bobite de ienibahar, 50 ml ulei Spornic La Foc Mare, sare, piper.

Vinetelor le este inchinata aceasta gateala, asa ca se cuvine sa incepem treaba cu ele. Le descotorisiti de coaja si le taiati miezul cubulete de aproximativ 2 cm. Puneti-le la calit cu ulei La Foc Mare si lasati-le pe foc vreme de 5 minute, amestecand din timp in timp, sa se rumeneasca pe toate partile. Le scoateti apoi intr-un castron, le potriviti de sare si le lasati sa se dezmeticeasca. Luati la mana ceapa, taiati-o marunt si puneti-o la calit intr-o cratita pana devine translucida, apoi adaugati carnea spalata si taiata cubulete. Cand carnea isi schimba culoarea si incepe sa prinda miros de mancare sporniceasca, adaugati condimentele si pasta de rosii. Amestecati bine si stingeti totul cu un litru si jumatate de apa apoi lasati la fiert sub capac cel putin o ora, pana e carnea aproape fiarta si da sa se desfaca firicele. Asta-i vremea cand adaugati vinetele, cartofii taiati cubulete si morcovii felii si lasati pe foc mediu, ca si pana acum. Cand sunt fierte legumele, e gata si mancarea, promisa unui vin rosu, limpede si alunecos.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *