Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Randurile pe care le-am inchinat marelui Dovleac pe blogul spornicesc ne-au trezit pofte de placinte si mancaruri ce parfumeaza toata casa. Si ne-am amintit de o reteta boiereasca, dintr-acelea laudate pana si de cei mai capriciosi meseni, asa-i de buna si de indestulata.

Ingrediente: 2 bucati piept de pui (sau 4 pulpe de pui), 500 g miez de dovleac, 20 ml ulei Spornic La Foc Mare, 3 catei de usturoi, 1 ardei iute maruntit, 1 lingurita coriandru, 1 crenguta de rozmarin, nucsoara, sare, piper.

Spalati bucatile de pui, uscati-le cu un servet de bucatarie si asezati-le intr-un vas termorezistent. Le ungeti cu ulei pe toate partile, sa fie gata sa primeasca mirodeniile: ardeiul iute, coriandrul, firicelele de rozmarin, sare si piper. Intindeti condimentele pe toata suprafata carnii si adaugati si cei 3 catei de usturoi.

Porniti cuptorul la 180 de grade si, pana se incalzeste, luati la mana dovleacul. Il taiati cubulete sau felii subtirele pe care le asezati una langa alta, intre pui si marginile vasului. Presarati-le cu putina nucsoara, sare, piper si cateva picaturi de ulei.

Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 30 minute, dupa care scoateti folia si lasati inca un sfert de ora. O diversitate minunata de arome gata sa se primeasca unele pe altele intr-o mancare de inspiratie tomnatica.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *