Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Ingrediente:
Pentru umplutura:  1 kg dovleac ras, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, scortisoara.
Pentru aluat: 7 linguri lapte, 7 linguri ulei Spornic La Toate, 7 linguri zahar, 1 ou, 400 g faina, un varf de cutit bicarbonat stins cu zeama de lamaie.

Inarmati-va cu forta si un cutit bine ascutit ca sa scapati dovleacul de coaja tare. Il taiati felii sau cuburi si il dati pe razatoare sau il maruntiti in robotul de bucatarie. Puneti-l pe foc intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul (cel mai bine sa gustati din compozitie si sa ajustati cantitatea de zahar in functie de preferintele voastre) si amestecati din cand in cand pana se inmoaie. Opriti focul si nu uitati sa adaugati praful de scortisoara, sa-i poarte de grija dragutului ei, dovleacul. Daca iese prea apoasa compozitia, puneti-o intr-o sita sa-si scurga zemurile cele aromate.

Amestecati cele 7 linguri de ulei, zahar si lapte si adaugati oul si bicarbonatul. Adaugati faina in ploaie pana devine un aluat potrivit, bun de intins. Il impartiti in doua si intindeti foile pe dimensiunile tavii. Asezati prima jumatate in tava si turnati umplutura, o pieptanati sa fie la acelasi nivel toata suprafata si o acoperiti cu cealalta foaie. Cuptorul incins deja la 180 grade isi primeste comoara mult-asteptata si o coace vreme de 30-35 de minute. O sa va indragostiti pe loc de culoarea aurie si mai ca n-o sa va lase sufletul s-o pudrati cu zahar.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *