Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Carnea predilecta a romanului intr-o reteta pregatita in cuhniile conacelor de odinioara. Acestei imbinari de arome deosebite (mai cu seama daca-s ciupercile de padure, cateva maini de hribi sau galbiori) ii poate face dreptate numai un vin purpuriu, violent si mangaietor in acelasi timp.

Ingrediente: 800 g muschi de porc, 400 g ciuperci, o ceapa, 50 g smantana, 1 galbenus, 70 ml ulei de floarea-soarelui Spornic Premium, praf de ardei iute, sare, piper, aproximativ 400 g aluat foitaj.
Daca nu tineti asa mult la foitaj si hotarati sa pregatiti un aluat rapid in casa, aveti nevoie de: 2 oua, 50 g unt, 100 g faina.

Curatati si spalati muschiuletul si folositi un prosop de hartie pentru a absorbi apa ramasa. Il ungeti cu ulei si-l asezonati cu sare, piper si praful de chili, apoi il dati la cuptorul incalzit la 180 grade. Lasati-l la bronzat in jur de 20 minute si pregatiti in acest timp aluatul (daca nu e cumparat). Formati un aluat din ingredientele de mai sus alaturi de apa calduta si-l framantati pana devine elastic. Lasati-l la dospit jumatate de ora. Maruntiti ceapa si puneti-o in ulei incins pana devine translucida, apoi adaugati ciupercile scurse de apa si taiate feliute subtiri. Caliti cateva minute dupa care adaugati smantana si condimentati. Intindeti aluatul pe blatul de lucru intr-o foaie subtire, in mijlocul careia puneti sosul de ciuperci (fara zeama ramasa in tigaie), apoi muschiuletul rumenit. Rulati aluatul pana s-a invelit compozitia de tot si ungeti-l cu galbenusul batut. Se da la cuptor la 180 grade, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se lasa aproape de o ora. Ca sa aflati daca e patruns muschiuletul, infigeti o scobitoare in el: daca iese curata, e gata mancarea.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *